Bel ons

Veilige en duurzame terugkoop Hardware

Smartphones (en ook steeds vaker tablets) zijn de nieuwe (mobiele) standaard in internet communicatie. Ook grote(re) organisaties adopteren rap deze nieuwe smart devices. Op deze apparaten bevinden zich allerlei persoonlijke en bedrijfsgevoelige informatie in de vorm van email, contactgegevens, allerlei typen bestanden, textberichten, surfdata etc. 
 

Welke problemen lost de gecertificeerde aanpak van Tritel op?

Op het moment dat toestellen uitgefaseerd worden, ontstaan in veel organisaties onduidelijkheden. In de praktijk zien we de volgende issues:

• Het simpel deleten van data van een smartphone en het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is niet genoeg om er zeker van te zijn dat de data definitief vernietigd is. Dit is vaak het geval bij het tussentijds overnemen van intern gebruikte toestellen door collega’s. Speciaal voor het tussentijds data wissen heeft Tritel de RESCU ontwikkeld. Deze kan namelijk ook op uw locatie worden ingezet. 

• De ICT afdeling is meestal druk. Soms ligt een deel van de verantwoordelijkheden rondom mobiele telefonie bij facilitaire zaken. Vaak verdwijnen toestellen in het beste geval in de la. Simcards en geheugenkaartjes blijven soms achter in het toestel.

• Wissen op afstand (remote lock & wipe) biedt geen 100% gegarandeerde wis functionaliteit.
 
• Vaak is in de organisatie per toestel geen gecertificeerde rapportage beschikbaar. Niet elk toestel kan op asset nummer, serie nummer of IMEI worden getraceerd. 

• Organisaties doen zich tekort voor wat betreft potentiële opbrengsten van de gebruikte hardware. 

• Mobieltjes worden vaak onnodig vernietigd. Hergebruik is de hoogste vorm van recycling. Maar alleen na permanente en definitieve data-verwijdering. 

Waarom smartphones wissen?

De drie volgende redenen zijn leidend:

• Veiligheid: gevoelige data wordt permanent verwijderd 
• Duurzaamheid: geef een (schoon) toestel een tweede leven 
• Financieel: vaak levert een smartphone bij verkoop geld op. 

Wanneer wissen?

Het is verstandig om permanente data wiping op twee momenten toe te passen:

• Bij interne overdracht: het toestel gaat naar een andere werknemer 
• Bij externe overdracht: het toestel wordt door de organisatie afgestoten. 

Voor welke rollen in de organisatie is deze dienst waardevol? 

• Security officer: persoonlijke en bedrijfsgevoelige data wordt verwijderd. Bovendien wordt een gecertificeerde rapportage voor de audittrail afgegeven.
• Inkoopmanager; verwijdering van data maakt het toestel waardevol (her) inzetbaar (zowel in- als extern de organisatie)
• ICT manager; het op geautomatiseerde wijze én tegelijkertijd wissen van verschillende typen smartphones en tablet-pc’s bespaart de ICT afdeling veel tijd.
• Duurzaamheidsmanager; hergebruik van (schoon gemaakte!) smartphones is de beste manier van recycling. 

Wat kan Tritel betekenen? 

Tritel (LLoyds gecertificeerd) is al tientallen jaren specialist in het logistieke proces dat gepaard gaat met de veilige én groene afvoer (inclusief verkoopbemiddeling) van gebruikte computer hardware. Tritel gebruikt Blancco technologie (o.a. AIVD gecertificeerd) voor het permanent wipen van data voor PCs, servers en laptops. Op basis van de Blancco Mobile Solution heeft Tritel de RESCU (Tritels Erasing Smartdevices Compatible Unit) geintroduceerd. De RESCU is de eerste verplaatsbare wiping unit in Europa.  Dat betekent dat de RESCU ook bij uw op locatie is in te zetten. Per dag kunnen met de RESCU ongeveer 200-300 toestellen worden schoon gemaakt. Automatisch wordt een data erasure rapport gegenereerd van de gewiste toestellen.

Welk typen smartdevices kan de Tritel RESCU aan?

De RESCU wiped alle smartphones en tablets van BlackBerry. Maar natuurlijk ook Apple (i-Phone en i-Pad) en toestellen die draaien op Android, Symbian en Windows Mobile worden definitief en permanent van data ontdaan. Zoals hierboven aangegeven gebruikt Tritel al jaren de Blancco technologie. Blancco is wereldwijd leider op het gebied van wiping software. Zie voor de certificering van de Blancco technologie: www.blancco.com/en/company-info/certificates-standards

De aanbeveling van Tritel:  Neem geen risico met uitgelekte bedrijfsinformatie. Ook voor de kosten hoeft u het niet te laten. In de meeste gevallen zijn de opbrengsten beduidend hoger dan de kosten van verwerking. Click op de rode knop en vraag ons beste voorstel aan in het kader van mobile wiping.
Offerte aanvraag
Offerte aanvraag
“klantbeoordeling_tritel”

scroll