Tritel in top 10 grootste Hosted VoIP leveranciers van Nederland

Tritel in top 10 grootste Hosted VoIP leveranciers van Nederland

Tritel staat in de top 10 van de grootste Hosted VoIP leveranciers van Nederland! Dit komt naar voren in het onderzoek van databasemarketingspecilist Computer Profile waarbij ruim 4500 beslissers van Nederlandse organisaties met meer dan 50 medewerkers zijn ondervraagd. Leveranciers die ook in de top 10 staan zijn onder andere KPN, Vodafone Ziggo, Cisco en RoutIT. Wij zijn erg trots dat wij ook tot dit rijtje behoren.

Onderzoek Computer Profile

Sinds vijf jaar loopt het percentage bedrijven dat gebruikmaakt van een fysieke telefooncentrale, op locatie of bij een derde partij sterk terug, van 98 procent in 2013 tot 62 procent nu. Steeds meer bedrijven nemen telefonie als dienst af uit de cloud. Het percentage hosted voice / managed voice / PABX uit de cloud is binnen een jaar met tien procent toegenomen, van 27 procent in 2017 tot 37% procent in 2018).

Ongeacht de gekozen vorm kiezen steeds meer bedrijven om hun telefonie niet meer in eigen beheer te doen, maar uit te besteden aan een derde partij als onderdeel van een outsourcingscontract. Waar dit in 2012 nog slechts 3 procent was, is dat in de tussenliggende jaren stapsgewijs toegenomen tot 22 procent nu.

De samenvatting van het onderzoek is te lezen op de website van Dutch Conncect