Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Tritel houdt zich op diverse vlakken bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Hierbij wordt uitgegaan van het principe van de 3P’s: People, Planet, Profit.
 
Groen datacenter
Alle clouddiensten die Tritel aanbiedt worden ondergebracht in het datacenter van EvoSwitch. Dankzij aanzienlijke energiebesparingen, het gebruik van groene energie en investeringen in wereldwijde groene projecten opereert het EvoSwitch-datacenter volledig C02 neutraal. Met name door investeringen in energiezuinige apparatuur en stuursystemen bespaart EvoSwitch zo’n 40% meer energie ten opzichte van een traditioneel datacenter. 

Energiezuinige producten 

PoE switches
Tritel adviseert haar klanten altijd gebruik te maken van PoE switches. Deze zijn vele malen energiezuiniger dan telefoontoestellen met een adapter. De investering in toestellen met PoE switches wordt op de lange termijn terugverdiend doordat er slimmer en efficiënter wordt omgegaan met het energieverbruik.

DECT telefoontoestellen
De DECT telefoontoestellen die Tritel levert aan haar klanten zijn gebaseerd op ECO DECT techniek: een slimme en efficiënte techniek welke energie bespaart en daardoor zeer milieuvriendelijk is. ‘

Slimmer werken
Bij Tritel streven we ernaar om zo slim en efficiënt mogelijk te werken. Iedere werknemer beschikt daarom over een laptop waarmee zij ook op afstand toegang hebben tot de Tritel server. Daarnaast maken we gebruik van software die de medewerkers in staat stelt altijd en overal, op welke manier dan ook, met elkaar te communiceren. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet noodzakelijk dat medewerkers naar kantoor moeten komen voor een meeting.
 
Energiezuinige lease auto’s
Medewerkers die veel op de weg zitten hebben de mogelijkheid om via Tritel een plug-in hybrid auto te leasen. Op het parkeerterrein van Tritel is tevens een oplaadpunt aanwezig.
 
Klimaatregeling
Het airco/verwarmingssysteem is door het hele pand afgesteld zodat de juiste tempratuur continu wordt behouden. Hierdoor wordt er minder energie verbruikt. 

Printen
Bij Tritel zijn alle computers en printers zo ingesteld dat er automatisch dubbelzijdig geprint wordt, waardoor we tot 50% besparen op printpapier. Daarnaast beperken we het gebruik van papier door al onze facturen digitaal te versturen. 

Goede doelen 

Oxfam Novib
Tritel is bedrijfsambassadeur van Oxfam Novib. Dankzij de microfinancieringsprojecten van Oxfam Novib krijgen ondernemende mensen in ontwikkelingslanden de kans om zelf een bedrijfje te starten. Zonder grote risico’s. Zodat deze ondernemers uiteindelijk zelf voor hun inkomen kunnen zorgen. Via Oxfam Novib ontvangen ondernemers leningen, spaarkrediet, coaching en training in boekhouden.

Stichting De Hond Kan De Was Doen
Tritel steunt Stichting De Hond Kan De Was Doen. Deze stichting heeft als doel zoveel mogelijk hulphonden op te leiden om de zelfstandigheid van mensen met een lichamelijke beperking te vergroten. Gediplomeerde instructeurs leren zowel volwassenen als kinderen met een lichamelijke beperking hoe zij zelf hun eigen hond kunnen opleiden tot hulphond. Een fantastisch en intensief traject waarin mens en hond optimaal leren samenwerken.
 
Mentelity Foundation
Tritel sponsort de Mentelity Foundation om ervoor te zorgen dat zij in 2018 met een team aan de Paralympische Spelen in Korea kunnen deelnemen. De Mentelity Foundation is een initiatief van pro-snowboarder Bibian Mentel en heeft als doel kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking deel te laten nemen aan extreme boardsports. De Mentelity Foundation organiseert sportieve activiteiten waarbij de lat hoog ligt en die daardoor een hoge bijdrage leveren aan de mentale en fysieke ontwikkeling van mensen met een lichamelijke beperking.
 
Alpe d’HuZes
Tritel heeft collega, Jeroen Milhous, gesponsord tijdens zijn deelname aan Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten van de actie wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker bevorderd en ondersteund, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker. 

Adoptiezeehond Ecomare
Tritel heeft een zeehond geadopteerd bij Ecomare en hebben hem de naam Claude gegeven. Claude spoelde in januari 2018 aan op Texel en was te zwak om op eigen kracht terug de natuur in te gaan. Bij Ecomare verzorgen ze hem tot hij weer sterk genoeg is om te overleven in het wild. Met deze adoptie draagt Tritel bij aan het onderdak, de voeding, de zorg en het bezoek aan de dierenarts. Wanneer Claude weer gezond en sterk genoeg is, gaat hij weer terug de natuur in.