Hoe ziet een Online Werkplek eruit?

cloud computing - werken in de cloud

Flexwerken, Online Desktop, Bureaublad Online, Cloud Werken, Cloud Computing, Online Werkplek en Het Nieuwe Werken. Allemaal prachtige termen voor min of meer hetzelfde, maar wat heeft u er aan en wat houdt het eigenlijk in? Waar het simpel gezegd op neer komt is dat u vanaf een willekeurige werkplek, waar ook ter wereld, verbinding kunt maken met een server waar uw eigen online bureaublad met uw documenten, software applicaties en gegevens op staan.

Met online werken maakt uw organisatie gebruik van de snelheid en capaciteit van deze server, terwijl op uw bureau slechts een eenvoudige, energiezuinige en geluidloze mini-pc staat. Gebruikers zijn niet meer computer gebonden, want de online werkplek is te benaderen via elk soort device met een internetverbinding. 

Voordelen van de Online Werkplek

Altijd & overal werken

Of u nog op kantoor, thuis of onderweg wilt werken, met de online werkplek heeft u altijd en overal toegang tot uw eigen online bureaublad. Hierdoor is flexwerken nog nooit zo makkelijk geweest. 

20% tot 30% besparen op uw ICT kosten

Harde schijven en servers kunnen de deur uit, want voor online werkplekken volstaat slechts een internetverbinding. Daarnaast wordt er flink bespaard op software licenties en ondersteunend IT-personeel en zijn grote investeringen niet nodig.

Totaaloplossing voor iedere werknemer

De online werkplek is een totaaloplossing voor iedere werknemer incl. licenties voor Windows en Microsoft Office en de mogelijkheid om eigen applicaties te integreren. Daarnaast is ook de ICT servicedesk inbegrepen in de dienstverlening en zorgen wij ervoor dat uw software altijd up-to-date is.

Schaalbaar en flexibel 

De online werkplek is volledig aan te passen aan de wensen en behoeften van uw organisatie. Werkplekken zijn zeer eenvoudig en snel uit te breiden en per maand opzegbaar. U betaalt altijd een vast bedrag per gebruiker per maand.

Betrouwbaar en beveiligd

U bent verzekerd van meer continuïteit door het robuuste en dubbel uitgevoerde platform. Ons datacenter zeer goed beveiligd  en voorzien van uitgebreide brand, stroom en antidiefstal voorzieningen. 

Al uw gegevens veilig in de cloud

Mocht uw computer vastlopen of verloren gaan in een brand, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over uw bestanden. Al uw gegevens staan namelijk veilig in de cloud. Daarnaast is ook een tekort aan opslagruimte verleden tijd, omdat de servers zo groot zijn dat ze nagenoeg niet vol kunnen raken.

Het Cloud platform dat past bij uw wensen

De online werkplek kan volledig worden ingericht naar bedrijfsspecifieke eisen, wensen en behoeften. U kunt dus gewoon gebruik maken van de software die u gewend bent, ook als u gebruik maakt van specifieke bedrijfssoftware.  Voor het inrichten van de online werkplek wordt er onderscheid gemaakt tussen diverse varianten cloud platforms:

cloud computing - werken in de cloud

Shared Cloud 

Een modern, onderhoudsvrij en kostenefficiënte werkomgeving waarbij de servernetwerkstructuur, capaciteit, opslagruimte en software wordt gedeeld met andere cloud gebruikers.

Hybrid Cloud 

Een combinatie van Shared en Private Cloud, waarbij de voorkant van de oplossing volledig naar bedrijfsspecifieke eisen, wensen en behoeften kan worden ingericht.

Private Cloud

De mogelijkheden van Private Cloud zijn vrijwel onbeperkt. Zowel de voorkant als de achtergrond omgeving worden volledig naar bedrijfsspecifieke eisen, wensen en behoefte ingerichten onderhouden.

Lees meer over de verschillen tussen de Cloud platforms

 

Offerte aanvraag

 

Online werken 2.0

Online werken 2.0, oftewel de Online Werkplek Citrix, is een uitgebreidere versie van de standaard Online Werkplek. Naast alle voordelen die online werken met zich meebrengt beschikt u door de inzet van Citrix over extra functionaliteiten. U bent in staat beeldbewerking en grafische software te gebruiken en u heeft de mogelijkheid om video’s af te spelen in de Cloud. Deze snelle en stabiele cloud oplossing resulteert in een optimale gebruikerservaring. 

Hosted Exchange

Hosted Exchange is een complete, zakelijke e-mail oplossing waarbij e-mail, (gedeelde) agenda, (gedeelde) contactpersonen, taken altijd en overal online beschikbaar zijn. U en uw collega’s kunnen altijd elkaars agenda inzien, afspraken inplannen en contacten met elkaar delen. Waar in het verleden de meeste MKB bedrijven nog een eigen exchange server server hadden die onder meer al het e-mailverkeer regelde, is het tegenwoordig gangbaar om te kiezen voor Hosted Exchange.

 Lees meer over Hosted Exchange

Interesse in onze diensten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek.


Waarom Cloud Computing van Tritel

Persoonlijke aandacht en korte communicatielijnen

spraakwolkBij Tritel heeft u één aanspreekpunt. U kunt bij uw persoonlijke accountmanager altijd terecht met vragen en/of problemen. Door de korte communicatielijnen  kunnen vragen eenvoudig en snel worden beantwoord en aanpassingen snel worden doorgevoerd.

Innovatief & specialist

service iconEen goede service richting de klant is voor Tritel het uitgangspunt voor iedere dienst. Gedurende het implementatie proces beschikt u over een eigen dedicated projectmanager die het project begeleid. Maakt u eenmaal gebruik van één van de Tritel diensten dan kunt u rekenen op de beste support denkbaar. 

Innovatief & specialist

lightbulbAls pionier begonnen en inmiddels uitgegroeid tot specialist met ruim 11 jaar aan kennis en ervaring. Dit heeft geresulteerd in vele tevreden klanten verspreid door heel Nederland die onze dienstverlening gemiddeld met een 9 beoordelen.

Betrouwbare partner

betrouwbare partner

Tritel hecht grote waarde aan het principe ‘afspraak is afspraak’, zodat u weet waar u aan toe bent. Ook in technisch opzicht is betrouwbaarheid zeer belangrijk. Tritel kiest er hierom voor om alleen samen te werken met gerenommeerde partners die dezelfde kwaliteitseisen stellen aan hun producten als Tritel.