Nieuwsbrief @Tritel 12

WAARSCHUWING: WEES OP UW HOEDE VOOR HET LOCKY VIRUS! 
TRITEL BILLING PORTAL: ALLES OVER UW FACTURATIE 
IRRITANT
WEBINAR: VOLLEDIG INZICHT IN UW DATAVERKEER MET NETFLOW
ONTVANG ALS ALLEREERSTE EEN IPHONE 7!

WAARSCHUWING: WEES OP UW HOEDE VOOR HET LOCKY VIRUS!

Tips tegen locky virus - Tritel

Sinds enige tijd is er een nieuw virus in omloop, genaamd ‘het Locky virus’.
We willen u graag informeren over dit nieuwe virus en daarnaast geven we u tips om besmetting te voorkomen.

Wat is het Locky virus?

Locky is de nieuwste variant ransomware. Ransomware is een virus dat vrijwel alle documenten op uw server/computer versleuteld. Zodra de bestanden versleuteld zijn, is het haast onmogelijk om de bestanden weer op een goede manier terug te krijgen (behalve door een back-up).
 
Het Locky virus zorgt er dus ook voor dat al u bestanden in een mum van tijd versleuteld worden en dus niet meer te gebruiken zijn. Door zo’n bedrag van € 200 tot  € 500 euro te betalen, beloven cybercriminelen om je bestanden weer toegankelijk te maken.
 
Het Locky virus wordt binnengehaald door middel van een e-mailbericht. Het e-mailbericht begint vaak met de toelichting dat u nog een openstaande rekening hebt. Dit kan zijn bij verschillende bedrijven of banken. Dit mailtje is voorzien van een bijlage, wat meestal een Word-bestand is. Wanneer u dit Word-bestand opent, komt er direct de vraag of u macro’s wilt inschakelen.
 
LET OP! Als u hier eenmaal toestemming voor heeft gegeven, is er geen weg meer terug. Door het accepteren van deze macro’s, worden in een mum van tijd al uw bestanden versleuteld. Daarnaast wordt direct uw bureaubladachtergrond ingewisseld voor een boodschap waarin u de software kunt installeren om uw versleutelde bestanden weer in goede staat terug te krijgen.
 
Wanneer bovenstaande gebeurd, bent u zeker besmet met het Locky virus! We raden u aan om dan zo snel mogelijk contact op te nemen met uw systeembeheerder.

Tips om besmetting te voorkomen

Is het dan onmogelijk om dit virus tegen te houden? Nee, door extra waakzaam te zijn is het zeker mogelijk om de besmetting van deze ransomware te voorkomen.
 
Hieronder wat tips van ons om de kans op besmetting te minimaliseren:
 
Zorg dat niet alleen uw server voorzien is van anti-virus software, maar ook al uw werkplekken;
Komt er een e-mail binnen waarbij u twijfels bij heeft, verwijder deze dan direct!
Verdachte bijlages NOOIT openen!
In Office zijn macro’s standaard uitgeschakeld. Dit is uiteraard niet voor niets. Activeer NOOIT macro’s voor bijlages uit e-mails, tenzij u zeker weet dat het macro vertrouwelijk is;
Check regelmatig uw Windows Updates, zorg dat deze up-to-date zijn;
             
Mocht u twijfels hebben bij bepaalde mailtjes of bestanden, neem dan direct contact op met uw systeembeheerder. Voorkomen is immers beter dan genezen!

TRITEL BILLING PORTAL: ALLES OVER UW FACTURATIE

Als klant van Tritel kunt u altijd en overal uw facturen, gegevens en verbruik inzien met behulp van de Tritel Billing Portal. Zoals u van ons gewend bent ontvangt u maandelijks per e-mail uw factuur en specificatie. Mocht u uw factuur bijvoorbeeld kwijt zijn, dan kunt u deze altijd terug vinden in de Billing Portal. Naast een overzicht van al uw facturen vindt u hier eveneens uw facturatiegegevens, zoals uw klantnummer, uw inloggegevens, belgegevens, mobiele gegevens en uitgebreide statistieken met betrekking tot het belgedrag van uw organisatie. 

In onze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe de Billing Portal precies werkt zodat u nog meer inzicht krijgt in uw facturen. Download de Billing Portal handleiding hier

IRRITANT
Tritel - irritant
WEBINAR: VOLLEDIG INZICHT IN UW DATAVERKEER MET NETFLOW

Krijg nu volledig inzicht in uw inkomende en uitgaande dataverkeer met Netflow van Solarwinds. Netflow is een tool die gebruikt kan worden bovenop de standaard monitoring die responsetijden en beschikbaarheid geeft op basis van ping. Netflow gaat dieper in op het verkeer dat over de lijn loopt en geeft inzicht in de volgende gegevens:

Type verkeer (top 5): http, ftp, https, smtp etc.
Type protocols (top 5): TCP, UDP, IP
Meest bezochte domeinen (top5)
Client die het meeste verkeer genereert (top 5)* 

* Alleen inzichtelijk in het geval van een private subnet
 
Daarnaast is het mogelijk om te filteren op een specifieke datum en/of tijdstip. Zo kunt u dus altijd terug halen wat voor dataverkeer er over uw lijn ging in een bepaalde periode. 

Wilt u meer weten over de functionaliteiten van Netflow? Tijdens de webinar op dinsdag 7 juni om 11.00 vertelt onze technical consultant, Tim Verbrugge, hier alles over en laat hij zien hoe u eenvoudig zelf uw data lijn kunt monitoren. 

Klik hier om u in te schrijven voor de webinar

Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u een automatische bevestiging met een link naar de webinar. Op het moment dat de webinar van start gaat kunt u op de link klikken om de webinar bij te wonen. Voor meer instructies over het bijwonen de webinar kunt u hier terecht. 

ONTVANG ALS ALLEREERSTE EEN IPHONE 7!

Tritel zakelijk mobiel

De iPhone 7 is nog niet eens op de markt (verwachte release sept/okt 2016), maar u kunt er nu al voor zorgen dat u als allereerste de trotse eigenaar wordt van het nieuwe vlaggenschip van Apple. Voor iedere nieuwe klant die u bij ons aanbrengt krijgt u van Tritel namelijk de allernieuwste iPhone! Liever een Samsung? Geen probleem. Dan krijgt u van ons een gloednieuwe Samsung Galaxy S7. 

Dus bent u tevreden over de dienstverlening van Tritel en zou u ons aanbevelen bij uw relaties? Breng ons dan in contact met uw relatie en wie weet heeft u binnenkort één van deze waanzinnige toestellen in uw bezit. Lees hier meer over de voorwaarden van deze actie

Nieuwsbrief 13