Nieuwsbrief @Tritel 11

TRITEL VS. HACKERS: HET VOORKOMEN VAN FRAUDE MET VOIP TELEFOONS 
TRITEL EN MARTIN SCHILDER GROEP GAAN PARTNERSHIP AAN
ZE ZIJN ER… DE NIEUWE SAMSUNG GALAXY S7 EN S7 EDGE 
IRRITANT
WEBINAR: ALTIJD & OVERAL BEREIKBAAR MET VAST MOBIELE INTEGRATIE
ALTIJD AL EENS WILLEN VLIEGEN? DIT IS UW KANS!

 

TRITEL VS. HACKERS: HET VOORKOMEN VAN FRAUDE MET VOIP TELEFOONS

Vorige maand stond er een artikel in de Telegraaf waarin werd aangegeven dat het in sommige gevallen erg eenvoudig is om een VoIP toestel te hacken. Als het een hacker lukt om zich toegang te verschaffen tot een toestel dan kan de schade al snel oplopen tot honderden zo niet duizenden euro’s.

Maatregelen
Tritel is samen met haar leveranciers constant bezig om het hackers zo moeilijk mogelijk te maken om toegang te krijgen tot onze systemen en apparatuur. De getroffen maatregelen verschillen per installatie en is mede afhankelijk van de infrastructuur en het platform waarover de dienst geleverd wordt. Hieronder worden een aantal van de genomen maatregelen opgesomd. Wilt u weten welke regels op uw installatie van toepassing zijn dan kan u contact opnemen met uw account manager. Hij kan hier in een persoonlijk gesprek verder op ingaan.

Instellen van een maandelijks limiet voor de maximale kosten van gesprekken: Op basis van aangeleverde facturen wordt een inschatting gemaakt voor het in te stellen limiet. Voordat het limiet bereikt wordt ontvangt het Tritel support team een bericht met de melding dat het limiet bijna bereikt is. Zij zullen een onderzoek starten en afhankelijk van de uitkomst het limiet verhogen of een andere actie ondernemen.
Automatisch detectie systeem: Alle gesprekken op het platform worden 24/7 door intelligente software in te gaten gehouden. Op het moment dat hier afwijkende patronen in ontdekt worden zal het account geblokkeerd worden. Denk bijvoorbeeld aan:  veel gesprekken naar een bepaalde bestemming; meer dat x euro binnen een bepaald tijdsbestek naar het buitenland door een specifiek account. Het Tritel support team krijgt hiervan een melding en start dan een onderzoek 
Verschillende calling plans/rules:  Het is mogelijk middels verschillende plannen of regels bepaalde bestemmingen uit te sluiten. Hierdoor is het niet mogelijk om de bestemmingen te bellen en in geval van fraude kunnen er ook geen gesprekken naar deze bestemmingen opgezet worden. Zaken die uit te sluiten zijn zijn onder andere: 0909-service nummers, 0900-servicenummers, naar buitenland bellen ect.
Pincode bellen: Middels deze optie kunnen bepaalde landen waarvan bekend is dat veel fraude gepleegd wordt alleen gebeld worden door een code voor het te bellen nummer te zetten.
Internet lijn opnemen in beveiligde omgeving:  Door de internet lijn in een beveiligde omgeving te zetten zal deze niet meer van buitenaf benaderbaar zijn en dus ook onbereikbaar zijn voor hackers.

Eigen verantwoordelijkheid
Uiteraard heeft u zelf als klant ook een verantwoordelijkheid hierin. Voor de wachtwoorden waar u geen weet van heeft kunt u er vanuit gaan dat deze door Tritel zijn voorzien van een hoog veiligheidsniveau. Wij raden u aan om dit ook voor de wachtwoorden te hanteren die u zelf in beheer heeft. In de meeste gevallen zullen er eisen aan de in te stellen wachtwoorden gesteld worden maar mocht dit niet het geval zijn dan raden wij aan om er voor te zorgen dat een wachtwoord voldoet aan  minimaal de volgende eisen: minimaal 5 letters, minimaal 1 cijfer, minimaal 1 leesteken en indien mogelijk ook gebruik maken van een mix van hoofdletters en kleine letters. Daarnaast is het ook raadzaam om periodiek uw wachtwoord te wijzigen.

Het gevecht
Zoals u kunt zien doet Tritel er alles aan om fraude op de door ons geleverde telefonie omgevingen te voorkomen. Echter zitten de hackers en criminele partijen ook niet stil en zoeken zij constant naar nieuwe manieren om toestellen en systemen te hacken. Net als de grote anti-virus en anti-spam leveranciers proberen wij snel te reageren op nieuwe methoden en de beveiliging steeds scherper af te stellen, maar desondanks wil het toch nog wel eens voorkomen dat een systeem gehackt wordt en er financiële schade wordt geleden. Mocht u slachtoffer worden van deze vorm van criminaliteit dan zullen wij samen met u onderzoeken op welke manier er oneigenlijk gebruik gemaakt is van het systeem en of er manieren zijn om de schade te verhalen op de betreffende criminelen.

TRITEL EN MARTIN SCHILDER GROEP GAAN PARTNERSHIP AAN

Tritel en de Martin Schilder Groep, twee Alkmaarse bedrijven die op een steenworp van elkaar zitten, slaan de handen ineen en starten een nauwe samenwerking.

Tritel zal de Martin Schilder Groep gaan ontzorgen op het gebied van mobiele telefonie. Met Tritel Zakelijk Mobiel zullen alle werkmaatschappijen van Martin Schilder, waaronder LeaseVisie, gebruik gaan maken van het hoogwaardige KPN netwerk waarbij ze kunnen vertrouwen op de superieure service en support van Tritel. Daarnaast zal Tritel een realtime rapportage tool gaan leveren waarmee de mobiele vloot continu gemonitord kan worden en waardoor “billshocks” tot het verleden behoren.

De Martin Schilder Groep zal op hun beurt de complete zorg van het wagenpark van Tritel op zich nemen. Martin Schilder is in 80 jaar uitgegroeid tot een omvangrijke onderneming en een begrip in mobiliteit voor Noord-Holland. Tritel legt dan ook vol vertrouwen het onderhoud van het wagenpark in de bekwame handen van dit familiebedrijf. Daarnaast zal Tritel door LeaseVisie worden voorzien van nieuwe leaseauto’s waarbij Tritel kan rekenen op hoogwaardige dienstverlening in combinatie met scherpe tarieven. LeaseVisie hecht evenals Tritel veel waarde aan persoonlijke aandacht, doordacht advies en transparantie en daarom is Tritel ervan overtuigd dat dit het begin is van een mooie en langdurige samenwerking. 

ZE ZIJN ER… DE NIEUWE SAMSUNG GALAXY S7 EN S7 EDGE!

De nieuwe paradepaardjes van Samsung zijn vanaf nu beschikbaar: de Samsung Galaxy S7 én Samsung Galaxy S7 Edge!

Hoewel het design van de Samsung Galaxy S7 sterk doet denken aan de Galaxy S6, heeft Samsung een aantal nieuwe features toegevoegd. Zo is het toestel volledig waterdicht en voorzien van een grotere accu en ruimte voor een microSD-geheugenkaart. Hierdoor is het mogelijk om de opslagruimte uit te breiden met maximaal 200 GB!

Tevens kun je voor iets meer geld ook de Samsung Galaxy S7 Edge in huis halen. De S7 Edge beschikt over een groter scherm, waardoor er bovendien ruimte was voor een grotere accu. Daarnaast heeft de Samsung Galaxy S7 Edge net als zijn voorganger uit 2015 wederom een gebogen scherm.

Beide toestellen beschikken over dezelfde krachtige hardware, een 12 megapixelcamera met unieke Dual Pixel-technologie en een AMOLED-scherm met QHD-resolutie van 1440×2560 pixels wat zorgt voor buitengewoon scherpe en heldere beelden.

Wilt u de trotse eigenaar zijn van één van deze indrukwekkende nieuwe smartphones van Samsung? Neem dan contact op met uw account manager. 

IRRITANT

WEBINAR: ALTIJD & OVERAL BEREIKBAAR MET VAST MOBIELE INEGRATIE
Om er voor te zorgen dat u alles uit uw telefonie oplossing haalt wilt Tritel u graag op de hoogte brengen van de verschillende mogelijkheden rondom vast mobiele integratie.

Door uw vaste en mobiele telefonie te integreren bent u altijd en overal bereikbaar op één of meerdere devices. Hierdoor ben u in staat sneller én flexibeler zaken te doen.  Er zijn echter diverse mogelijkheden om uw vaste en mobiele telefonie te integreren. Tim Verbrugge, technical consultant bij Tritel, vertelt u tijdens de webinar op dinsdag 29 maart van 11.00 tot 11.30 uur meer over de voordelen en verschillen tussen semi-integratie, volledige integratie en Unified Communications.

Klik hier om u in te schrijven voor de webinar

Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u een automatische bevestiging met een link naar de webinar. Op het moment dat de webinar van start gaat kunt u op de link klikken om de webinar bij te wonen. Voor meer instructies over het bijwonen de webinar kunt u hier terecht. 

ALTIJD AL EENS WILLEN VLIEGEN? DIT IS UW KANS!

Altijd al eens ons kikkerlandje van bovenaf willen bewonderen? Voor iedere nieuwe klant die u bij ons aanbrengt krijgt u bij Tritel de mogelijkheid om met 2 personen in een trike te vliegen! Bent u tevreden over de dienstverlening van Tritel en zou u ons aanbevelen bij uw relaties? Breng ons dan in contact met uw relatie en wie weet krijgt u de kick van uw leven! Klik hier voor de voorwaarden.

Nieuwsbrief 12