Nieuwsbrief @Tritel 7


 

GROOTSTE STROOMSTORING IN 10 JAAR

ONTVANG EEN PARACHUTESPRONG OF VLIEGLES

DE 10 BESTE ZAKELIJKE ANDROID-APPS

ALTIJD DE JUISTE PERSOON AAN DE LIJN

DE TELEFOON VAN: ARJEN MILHOUS

DE VIJF DUURSTE TELEFOONS

PELS EN PIJFFERS
 


GROOTSTE STROOMSTORING IN 10 JAAR,
MET CALAMITEITENSCHAKELING TOCH BEREIKBAAR, WIJ HELPEN U GRAAG.

Vrijdag 27 maart werd Noord West Nederland getroffen door één van de grootste stroomstoringen van het afgelopen decennium. In Nederland zijn wij dit eigenlijk niet gewend, want onze stroom voorziening is ongekend stabiel en betrouwbaar. Opeens realiseren wij ons hoe ongelooflijk afhankelijk we van elektriciteit zijn. Het leven in Nederland komt even tot stilstand en meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven worden hard getroffen. En zoals u heeft ervaren, zonder stroom geen telecomdiensten. Zelfs het mobiele netwerk lag even plat. En wat zijn wij met zijn allen afhankelijk geworden van telecom en IT diensten. Bedrijfskritische processen kwamen stil te liggen en een hoop productiviteit is verloren gegaan.

Ook ons hoofdkantoor in Alkmaar had ernstig te lijden onder deze stroomstoring. In Alkmaar hebben wij maar liefst 4 verschillende IP lijnen liggen en dus meerdere back-up lijnen. Alleen geen enkele internetlijn functioneerde voldoende genoeg. Mobiele netwerken in onze omgeving waren ook down dus het 4G netwerk kon ons ook niet verder helpen! Tritel heeft een uitwijklocatie op ongeveer 5 km van onze locatie in een bedrijfsverzamelpand waar wij met onze medewerkers direct naar toe kunnen verkassen ingeval ons kantoor door een ernstige calamiteit niet meer toegankelijk is. Vanuit deze uitwijklocatie kunnen wij al onze systemen in de cloud benaderen en onze service en support direct voortzetten. In dit geval had dit ook weinig zin, want ook deze locatie had te leiden van dezelfde stroomstoring. Er was een hele vervelende overmachtsituatie ontstaan! Onze medewerkers konden wel uitwijken naar ons datacenter en sommige technici die thuis wel beschikking hadden over internet reden naar huis om te telewerken. Op die manier konden wij toch doorwerken!

Ons VoIP platform en IP netwerk daarentegen wordt op diverse datacenters gehost en hadden geen enkele last doordat er onmiddellijk op noodstroom wordt overgeschakeld in geval van een storing. Wij hebben direct de telefoon naar onze collega’s in Den Bosch doorgeschakeld om in ieder geval snel weer bereikbaar te zijn. Tritel klanten die werden getroffen,  konden helaas ook niet meer bellen, internetten of werken in de cloud!  Deze klanten besloten allemaal tegelijkertijd onze support desk te bellen en wij werden overspoeld met aanvragen om de telefoon door te schakelen naar mobiele telefoons of alternatieve nummers. Het was voor ons een grote uitdaging om zoveel aanvragen in ultra korte tijd te verwerken! Ontzettend vervelend.

Hoe kunnen wij lering trekken uit deze situatie en zorgen dat u toch bereikbaar bent en blijft in de toekomst?  Mocht zich weer een soortgelijke situatie voordoen dan willen wij er samen met u voor zorgen dat uw organisatie toch bereikbaar zal zijn! Wij kunnen vooraf een calamiteitenschakeling voor uw organisatie instellen op ons VoIP platform. Wat bedoelen wij hiermee? Als u nu al weet naar welke mobiele of vaste nummers  de inkomende telefoontjes wilt doorschakelen in geval van een calamiteit op kantoor dan kunnen wij dat samen nu al inregelen!  Op het moment dat er zich dan weer een stroomstoring voordoet, waarbij de IP lijn uitvalt, zal automatisch het verkeer worden doorgeschakeld en blijft uw organisatie bereikbaar voor uw klanten.

Mocht u interesse hebben om dit voor de toekomst goed te regelen dan kunt u contact opnemen met uw Account Manager binnen Tritel of stuur onze supportafdeling een e-mail (support@tritel.nl). We zullen dan samen onderzoeken of én op welke manier u het beste bereikbaar kunt zijn in geval er zich een calamiteit voordoet. Let wel dat het niet voor alle klanten mogelijk is om een uitwijk in te regelen en dat er extra kosten aan verbonden kunnen zijn als er additionele VoIP licenties benodigd zijn.
Wij staan klaar om uw bereikbaarheid optimaal in regelen en horen graag van u!


ONTVANG EEN PARACHUTESPRONG OF VLIEGLES
Altijd al eens ons kikkerlandje van bovenaf willen bewonderen? Dit is uw kans, ontvang een adembenemende parachutesprong of een vliegles op Texel! Tritel geeft dit voorjaar een parachutesprong of een vliegles voor 2 personen weg voor iedere nieuwe klant die u aandraagt. Bent u tevreden over de dienstverlening van Tritel en zou u ons aanbevelen bij uw relaties? Breng ons dan in contact met uw relatie en wie weet krijgt u de kick van uw leven! Klik hier voor de voorwaarden.DE 10 BESTE ZAKELIJKE ANDROID-APPS
Smartphones worden steeds veelzijdiger en krachtiger en dus meer geschikt om onderweg proactief te zijn. Van alle zakelijke apps die in Google Play te vinden zijn, zijn onderstaande 10 apps écht het downloaden waard!

Microsoft Office Mobile – Word, Microsoft & Excel
Google Drive – Cloud app
iAnnotate – PDF reader
CamScanner – Scan app
Kayak Flights, Hotel & Cars – (Zaken)reis informatie
Concur – Uitgaven overzicht
Slack – Communicatieplatform
Feedly – RSS feeds app
Google Analytics – Webstatistieken
Evernote – Productiviteitsapp


ALTIJD DE JUISTE PERSOON AAN DE LIJN
Bij Tritel kunt u altijd terecht met al uw vragen of voor meer informatie over één van onze diensten. Om het voor u extra makkelijk te maken hebben we speciaal voor u op een rijtje gezet hoe u het snelst de juiste persoon aan de lijn krijgt. Als u weet welke keuze u wilt maken dan kunt u direct uw keuze invoeren. Wachten is niet nodig!

Bent u een nieuwe klant of wilt u meer informatie over één van onze diensten?
Kies optie 1 in het keuzemenu.

Voor bestaande klanten met vragen over:
Vaste telefonie (VoIP, SIP Trunk, KPN EEN): kies optie 2 in het keuzemenu
Internet: kies optie 2 in het keuzemenu
Mobiele telefonie: kies optie 3 in het keuzemenu
Clouddiensten (Hosted / Online werkplekken): kies optie 4 in het keuzemenu
Administratie (facturatie): kies optie 5 in het keuzemenu
Overige: kies optie 6 in het keuzemenu


DE TELEFOON VAN: ARJEN MILHOUS 


Bedrijf: TRITEL B.V.

Functie: CFO

Welke mobiele telefoon gebruik je? iPhone 6

Waarom heb je voor dit type gekozen?
Goede apps. Snel en natuurlijk een fantastisch merk!

Bellen, sms-en, e-mail en internet… Wat doe jij nog meer op je telefoon?
Instagram en Wordfeud met mijn zoon

Gebruik je hem ook voor multimedia, zoals muziek en podcasts?
Jazeker. Via iTunes kun je prima muziek aanschaffen en deze afspelen in de auto

Sinds wanneer heb je een mobiel?
Weet ik nog goed. Sinds 1998. Een Panasonic mobiel toestel

Hoeveel mobieltjes heb je al versleten?
Pffffff…. Stuk of 10?

Ben je altijd bereikbaar, ook ’s nachts en op vakantie?
’s Nachts staat deze uit. Heb gelukkig collega’s die standby staan in geval van calamiteiten (al komen deze bijna niet voor). In de vakantie ben ik weliswaar bereikbaar maar ook dan heb ik collega’s die mij prima kunnen waarnemen en word ik bijna niet gebeld

Wat betekent je mobiel voor je?
Als ik deze vergeet als ik weg rij, rij ik terug… Kan geen dag zonder

Stel dat je accu om 12.00 leeg raakt… hoe reageer je?
Heb stroomkabels op kantoor, thuis en in de auto dus dat gaat niet gebeuren

Gebruik je een standaard ringtoon of iets anders? Waarom deze toon?
Geen. Hij staat altijd op trillen.

Heeft je mobiel je wel eens gered uit een noodsituatie?
Alweer een paar jaar geleden ben ik tijdens een boswandeling met mijn kinderen verdwaald in het bos. Gelukkig heeft de iPhone ook een mooi kompas en via ouderwets kompas lezen hebben we de uitgang weer gevonden

Mis je nog iets aan jouw mobiel / wat zou voor jou nog de ideale toevoeging zijn?
Helemaal tevreden!


DE VIJF DUURSTE TELEFOONS

Diamond Crypto Smartphone – $1,3 miljoen

De Diamond Crypto is ontworpen door Peter Alloison en geproduceerd door het Russische bedrijf JSC Ancort. Het toestel is uitermate goed beveiligd en is daarnaast bedekt met maar liefst 50 diamanten.

GoldVish Le Million – $1,3 miljoen

De GoldVish Le Million is ontworpen door Emmanuel Gueit en is bedekt met diamanten. Er zijn slechts 3 telefoons geproduceerd, elk met een waarde van $1,3 miljoen.

iPhone 3G Kings Button – $2.41 miljoen

In 2009 heeft juwelier Peter Alloison een iPhone 3G gemaakt die 2,41 miljoen dollar moet kosten. De home knop is bezet met een 6,6 karaats diamant en de rand van de telefoon is bedekt met 18 karaats geel goud.

iPhone 4 Diamond Rose – $8,5 miljoen

Wat Hughes bij de iPhone 5 heeft gedaan, heeft hij voorheen ook gedaan met een iPhone 4. In plaats van solide goud heeft hij rose goud gebruikt. De telefoon komt inclusief 500 diamanten en kost rond de 8,5 miljoen dollar.

Black Diamond iPhone 5 – $15,3 miljoen

Ontwerper Stuart Hughes’ diamanten bezette iPhone 5 heeft bijna negen weken gewerkt om deze telefoon met de hand te voorzin van diamanten. Hughes heeft het chassis van de telefoon opnieuw gemaakt in solide goud. Voor deze telefoon moet je 15,3 miljoen dollar op tafel leggen.

PELS EN PIJFFERS

Nieuwsbrief 08