Welkom bij de vierde editie van @Tritel

In deze vierde nieuwsbrief

Innovatie bij Tritel

In de vorige nieuwsbrief berichtten we al over VoIP bellen op mobiel met behulp van SIP. Tritel gaat nog een stapje verder en biedt vanaf het tweede kwartaal van 2011 Hosted VoIP in combinatie met VoIP voor mobiel! Echte integratie door middel van een app op je mobiele toestel. Hiermee kun je op je mobiel aangeven of je beschikbaar bent en wat er met een inkomend gesprek moet gebeuren. Ook doorverbinden met een collega is geen probleem. Deze dienst is zo innovatief dat Tritel dit momenteel alleen als ‘best effort’ dienst kan bieden. Er zijn nog geen garanties mogelijk.

Durf je de test aan met Tritel? Dit zijn de voordelen van integratie:
– Gebruiker is met 1 nummer overal bereikbaar
– Efficiënter gebruik mobiel toestel en applicaties
– Betere bereikbaarheid voor de gebruiker
– Kosten besparing, want uitgaande gesprekken gaan over VoIP en niet over GSM netwerk
– In buitenland kan uitgaand bellen een kostenbesparing tot wel 95% opleveren

Welke mobiele toestellen ondersteunen VoIP het beste?
De iPhone is bijzonder geschikt voor het gebruik van VoIP. Op eenvoudige wijze is het mogelijk om een iPhone app  te downloaden zoals bijvoorbeeld iSIP. Ook Whatz up die wordt gepromoot door Apple zelf is in feite niets anders dan een SIP-appplicatie die gratis beeld en bellen mogelijk maakt. De Nokia E-serie (E72, E52 en nieuwe E-series) heeft een minder krachtige processor dan het gemiddelde Android toestel. De E-serie beschikt echter over een eigen chip voor de VoIP ondersteuning. Daarnaast zit er een standaard SIP-client op het toestel. Configuratie was in het verleden complex, maar Nokia maakt dit steeds eenvoudiger. Binnenkort vind je op onze support pagina de standaard SIP-instellingen voor Nokia. We raden je aan VoIP te gebruiken in combinatie met Android 2.3 (Gingerbread), dit omdat andere SIP-clients voor Android op dit moment nog niet goed zijn genoeg zijn gebleken voor zakelijk gebruik. Daarnaast is de VoIP integratie in Android 2.3 geweldig en maakt het gebruik veel eenvoudiger.  

Nog even de voordelen van VoIP op je mobiel op een rijtje:
– Je kunt zonder extra kosten je vaste nummer op een mobiel toestel laten uitkomen.
– De kwaliteit van een SIP gesprek is veel hoger dan dat van een GSM gesprek.
– Je kunt gesprekken doorschakelen of conferencegesprekken opzetten tussen collega’s.
– Bellen tussen collega’s met een VoIP toestel is gratis.
– Bellen naar vaste en mobiele nummers is goedkoper!
-Video bellen is mogelijk (2-weg als beide toestellen over een front camera beschikken) en ook gratis.

Voorwaarde is wel dat je goed internet nodig hebt voor VoIP. Een goede WIFI verbinding of een stabiele 4G connectie is een must.

Makelaar nieuwe stijl

Kuijs Reinder Kakes werd afgelopen jaar door Funda gekozen tot meest opvallende makelaar van 2010. Reden daarvoor was de onderscheidende manier van communiceren waarbij sociale media een grote rol spelen.


Ook in de dienstverlening aan klanten timmert KRK aan de weg. “De particuliere markt is allang niet meer gebonden aan kantooruren. Onze makelaars moeten daar op in kunnen spelen door het bieden van avond- en weekendbezichtigingen. Afspraken moeten direct gemaakt kunnen worden, ook als de medewerker op pad is. De mobiele toepassing die Tritel heeft geadviseerd, zowel de hardware als de abonnementsvorm helpen ons daarbij. Onze medewerkers zijn een stuk flexibeler geworden en het is nog goedkoper ook”, licht Arie Pierneef, controller bij KRK en verantwoordelijk voor facilitaire zaken toe. Omdat de dienstverlening van KRK steeds minder gebonden is aan vaste werktijden, wordt ook de mogelijkheid voor telewerken uitgebreid. Daarmee kunnen de makelaars en adviseurs de klant beter van dienst zijn, maar ook files ontlopen.

Know-how geeft vertrouwen
Ook op de 7 vestigingen in Noord-Holland speelt techniek een grote rol. “Als je met een klant aan tafel zit wil je snel een hypotheekberekening kunnen maken. Ons oude netwerk kon dit niet meer aan. Ook het uploaden van foto’s en plattegronden duurde veel te lang. Juist in onze markt, waar snelheid van aanbieden via allerlei online kanalen cruciaal is, werkt dat zeer frustrerend.” KRK was al lange tijd aan vernieuwing toe en Tritel kwam dan ook op het juiste moment. “In principe zijn wij altijd geïnteresseerd in leveranciers die ons een kostenbesparing kunnen opleveren. De mensen van Tritel hebben ook nog eens de know-how en hebben ons echt geadviseerd met het oog op onze huidige en toekomstige behoeften. Daardoor hebben zij ons vertrouwen gewonnen.”

23e eeuw
Voor de vaste telefonie is gekozen voor Hosted VoIP. Hierdoor kunnen de collega’s onderling gratis bellen. KRK investeert in nieuwe toestellen en glasvezel verbindingen. Telefooncentrales zijn niet meer nodig; Tritel ontzorgt door alle aanvragen te regelen en de capaciteit van de lijnen continue te monitoren. Pierneef verbaast zich over de vorige aanbieder: “Onze oude telecom-partner heeft gewoon nagelaten om ons als bestaande klant op te schalen.” Ook voor data-uitwisseling is afscheid genomen van de oude partner zodat Tritel een totaalplaatje van vaste en mobiele telefonie en data kan bieden. “Straks draait alle data op de capaciteit die we via Tritel huren bij het datacenter in Amsterdam.” Mocht de capaciteit in de toekomst niet meer voldoende zijn, dan kan de bandbreedte eenvoudig uitgebreid worden. Ook zijn er goede afspraken gemaakt over flexibiliteit binnen het netwerk in verband met mogelijke verhuizingen, uitbreiding of eventueel sluiting van vestigingen, waardoor KRK nooit achter de feiten aan hoeft te lopen. “Met Tritel heb ik het gevoel dat ik in één keer in de 23e eeuw beland ben.”

Kuijs Reinder Kakes speelt met 7 vestigingen een grote rol als makelaar in Noord-Holland, zowel op de zakelijke als op de particuliere markt. Iedere vestiging biedt woningen en bedrijfspanden in de eigen regio en daarnaast een pakket van bijbehorende financiële diensten. Kijk voor meer informatie op www.krk.nl.

Vergelijk jouw bedrijf met de Social Media bedrijven top 100

De afgelopen anderhalf tot twee jaar lijkt iedereen ineens de potentie van social media in te zien. Bedrijven willen graag samenwerken met sociale netwerken als Hyves en Facebook. De social media engagement database bevat bedrijven die social media inzetten en wordt maandelijks geactualiseerd. Ondanks alle rumoer in het afgelopen jaar, ziet de top 10 van meest bij social media betrokken bedrijven er nog hetzelfde uit als een jaar geleden en zijn de internationale merken niet erg verrassend: Starbucks, Dell, eBay, Google, Microsoft, Thomson Reuters, Nike, Amazone, SAPAG en Yahoo. Wat wel erg leuk is aan de website is dat je met een paar simpele vragen jouw bedrijf kunt vergelijken met de top 100. 

Tritel onafhankelijk iPhone leverancier

Tritel levert al sinds de introductie van de iPhone dit bijzonder populaire toestel. Wij doen dit netwerk-onafhankelijk, zodat je als klant kunt profiteren van de iPhone op de netwerken van KPN, Telfort en Vodafone, net wat voor jouw belbehoeften het meest gunstig is. De opmars van smart phones zoals de iPone lijkt niet meer te stuiten en het gebruik van handige apps neemt snel toe. Organisaties kunnen profiteren van deze trend en apps kunnen je werk vergemakkelijken en efficiënter maken. Bijvoorbeeld Sales Force, een cloud software applicatie voor het gebruik van CRM op je iPhone. Locatie onafhankelijk kun je beschikken over alle klantgegevens. Tritel kan je helpen het  juiste data-abonnement te kiezen voor de iPhone. 

Cartoon Pels & Pijffers

Tritel implementeert nieuw factureringsysteem

Na ruim een jaar voorbereiding is in januari 2011 het nieuwe factureringsysteem live gegaan. Hiermee is onze gehele facturatie geautomatiseerd. Dit scheelt ons niet alleen veel verwerkingstijd, maar de facturen zijn ook overzichtelijker en daardoor duidelijker geworden. Bijkomend voordeel voor klanten met meerdere vestigingen is dat de diensten per vestiging zichtbaar zijn. Hiermee kunnen kosten eenvoudig worden toegewezen aan afdelingen of werkmaatschappijen. Zowel voor Tritel als voor onze klanten een stap voorwaarts in onze dienstverlening. 

Facebook handleiding voor bedrijven

Stap voor stap een Facebook pagina maken voor jouw bedrijf? Volg hier de online handleiding

Top 10: Liedjes over de telefoon (pas op: eenmaal gehoord blijven ze hangen!)

Blondie – Call me
Lady Gaga – Telephone
Stevie Wonder – I just called ….
Curiosity killed the cat – Name and number
Lionel Richie – Hello
Rah Band – Clouds across the moon
Abba – Ring ring
K3 – Teleromeo
BB King – Telephone Song
The Clash – London Calling

De vijf spannendste boeken over computercriminaliteit

Dat boeven niet altijd gespierd zijn, een gemene blik in hun ogen hebben en een stoppelbaard weten we al lang. Tegenwoordig hoeven ze niet eens vanachter hun computer vandaan te komen. Lees de vijf spannendste verhalen met een hoofdrol voor hackers: 

Michael Connelly, Ongrijpbaar
Stieg Larsson, de Millenium Trilogie
Charles den Tex, De macht van meneer Miller
Henning Mankell, De blinde muur
Jo Nesbø, Nemesis (deel 2 uit de Oslo Trilogie)


 

De mobiele telefoon van Erik Leene, mede-eigenaar van Kadenza.

Hallo Erik, welke mobiel gebruik je?
iPhone 4

Waarom heb je voor dit type gekozen?
Ik had al een iphone 3 en ben helemaal weg van het gebruiksgemak

Bellen, sms-en, e-mail en internet? Twitter je ook?
JA alles inclusief twitter @erikleene

Gebruik je hem ook voor multimedia zoals muziek en podcast?
Ja onder andere Spotify en Eredivisie samenvattingen

Sinds wanneer heb je een mobiel?
Sinds 1998

Hoeveel mobieltjes heb je al versleten en hoezo?
Geen idee, een stuk of 10 denk ik.

Ben je altijd bereikbaar, ook ’s nachts en op vakantie?
Dat is wisselend, op vakantie alleen tijdens een bepaalde periode.

Wat betekent je mobiel voor je?
Mijn connectie met mijn werk en vrienden.

Gebruik je een standaard ringtoon of iets anders? waarom deze toon?
Ja, standaard. Is de minst irritante en is zakelijk geaccepteerd

Stel dat je accu om 12.00 leeg raakt..hoe reageer je?
Dan heb ik een probleem: hoe kom ik zo snel mogelijk aan een oplader?

Mis je nog iets aan jouw mobiel / wat zou voor jou nog de ideale toevoeging zijn?
Een langere levensduur van de batterij, that’s it.

Heeft je mobiel je wel eens gered uit een noodsituatie?
Niet dat ik me kan herinneren. Kadenza geeft ondernemingen zicht op informatie die zij nodig hebben om bedrijfsresultaten te verbeteren. Zie ook  www.kadenza.nl.

Erik Leene heeft werktuigbouwkunde gestudeerd, maar werd al snel gegrepen door het vakgebied dat nu business intelligence heet. “Dat komt doordat ik het prachtig vind om inzicht te geven, om mensen en organisaties beter te later presteren. En vooral: om complexe dingen praktisch en pragmatisch te maken. Dat ik nu samen met Jeroen een eigen bedrijf heb dat precies die dingen doet, is een feestje. Het samenwerken met de gedreven mensen bij Kadenza geeft mij veel voldoening. Ik ben een creatieve geest. Een aspect wat ik ook privé inzet en waarbij ik continu op zoek ben naar handige oplossingen met nieuwe technologie. Ik woon met veel plezier in Alkmaar, met Mieke en mijn twee zoons Naut en Skip.”

7 Online ontwikkelingen

Mobiel wint
Het kantelpunt is bereikt. Binnenkort zullen meer mensen internet raadplegen via hun mobiel dan via een desktop. Webbouwers zullen eerst de mobiele versie van een site moeten uitwerken en daarna pas de desktop versie. De smartphones van de toekomst veranderen van vorm al naar gelang het gebruik van het moment: lang en smal als je belt, breed en plat als je aan het surfen bent.

Peer-to-peer

Onafhankelijke groepen organiseren zichzelf en communiceren met gelijke groepen via internet. De rol van centrale regisseur of tussenpersonen komt hierdoor te vervallen of verschuift naar die van technologisch platform.
De auto als verlengstuk van de smartphone
De auto wordt aangesloten op het internet en krijgt een appstore die voor een groot deel zijn succes gaat bepalen.

Van rationeel naar sociaal

Zoekopdrachten verschuiven van rationeel (je stelt een vraag, en Google antwoordt vanuit zijn centrale database) naar sociaal (je stelt een vraag en het antwoord sluit aan bij sociale relevantie). Google speelt hierop in met ‘personalized search’, maar ook sociale netwerken worden veelvuldig ingezet voor het beantwoorden van vragen.

Media shake-up

Door de groei van mobiele mogelijkheden blijft het gebruik van internet groeien. Zolang de auto nog zonder internetverbinding is zal radio zijn plaats blijven behouden. Televisie verandert langzaam maar zeker in internet door de digitale mogelijkheden (ik kijk naar wat ik wil, wanneer ik wil) en sociale netwerken (ik kijk naar wat mijn vrienden kijken i.p.v. wat de zender zegt).

Radicale transparantie

Alles verloopt tegenwoordig digitaal en is makkelijk bereikbaar en kopieerbaar. Klanten hebben minstens zo veel kennis als verkopers. Traditionele media bepalen niet langer welke informatie mensen tot zich nemen. De consument bepaalt zelf wat hij relevant vindt en waar hij deze informatie vandaan haalt.

Het merk is van iedereen

Merken worden niet langer gebouwd door een bedrijf, maar door wat de wereld over het merk zegt. Iedereen kan tegenwoordig met een druk op de knop zijn mening uiten. De merkenbouwers van de toekomst spelen daar op in door te regisseren, registreren, selecteren en versterken.

Getest: maak een plattegrond van je netwerk met InMaps

Als je reeds een gebruiker van LinkedIn bent, dan weet je ook wat de waarde is van een professioneel netwerk. Zou het niet mooi zijn als je kon zien hoe dit netwerk eruit ziet? Welke clusters zouden er binnen je connecties zitten, hoe zouden jouw connecties weer met elkaar verbonden zijn? En om wie draait het binnen de afzonderlijke groepen? InMaps van LinkedIn belooft al deze ‘insights’. Enthousiast en nieuwsgierig geworden naar de plattegrond van mijn eigen netwerk klikte ik de service aan en werden mijn connecties snel geladen (256 stuks). So far so good! Vervolgens zie je op het scherm dat InMaps aan het werk is door de draaiende cirkel. Na ruim 5 uur (waarin ik heb gewerkt, een was heb gestreken, eten gekookt en gegeten), draaide de cirkel nog steeds, maar van een plattegrond was nog niets te bekennen. Ik heb het opgegeven. In de commentaren op LinkedIn kun je herkenbare ervaringen lezen, maar er zijn ook gebruikers bij wie het wel gelukt is. Ik blijf nieuwsgierig. Mocht jij als lezer van @Tritel er in slagen InMaps met succes af te ronden, dan hoor ik graag wat je ervan vindt.

Nieuwsbrief 05