Welkom bij de derde editie van @Tritel


 

Bij het uitkomen van deze derde editie van @Tritel kunnen wij met trots melden dat we genomineerd zijn voor de FD Gazellen Awards. FD Gazellen zijn de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De nominatie bevestigt de kracht van ons aanbod en onze dienstverlening. En u als klant heeft dit de afgelopen jaren herkent! Dank daarvoor. Wij kijken reikhalzend uit naar de uitreiking. 

Het Financieele Dagblad stelt voor het zevende achtereenvolgende jaar de ranglijst op van snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het hoofdcriterium is een omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar. De bedrijven worden gerangschikt naar provincie en ingedeeld in drie omzetklassen. De uitreiking van de Awards vindt plaats van 2 t/m 23 november op 7 verschillende locaties in Nederland. Meer informatie over de FD Gazellen Awards »

In deze derde nieuwsbrief

Cartoon Pels & Pijffers

Met VDSL maar liefst 40 MB down- en 4 MB uploaden

Na ADSL, SDSL en ADSL+ is VDSL de nieuwste ontwikkeling op het gebied van digitale data communicatie technologie. Download snelheid is eigenlijk nooit een vertragende factor geweest bij het internetten, maar de upload snelheid wel. De hoogste upload snelheid van ADSL is 1 Mbit/s; VDSL kan maar liefst 4x zoveel snelheid UP realiseren. Ook DOWN valt er tot 2x zoveel snelheid te halen. Houdt er wel rekening mee dat, net als met alle DSL technologie, de afstand naar de wijkcentrale bepaalt welke snelheden je echt kunt halen. Om te upgraden van ADSL/SDSL naar VDSL is altijd een nieuwe lijn + modem nodig! Uiteraard levert Tritel inmiddels ook VDSL.

Dansen met Tritel. Laat je inspireren.

Kantooroefeningen »
Pak je collega bij de hand »


Eerste week van het nieuwe werken

Van 8 t/m 14 november beleeft Nederland zijn eerste Week van het nieuwe werken. Een coalitie van bedrijven, overheid en Stichting Natuur en Milieu daagt werkgevers en werknemers uit te experimenteren met werken waar en wanneer je wilt, op een manier die naadloos aansluit bij de rest van je leven.  Nieuwe technologieën als smart phones, mobiel internet en teleconferencing zorgen ervoor dat mensen veel minder plaatsgebonden zijn. Hierdoor kan veel tijdwinst worden geboekt en kunnen medewerkers hun werk beter afstemmen op hun privéleven. De voordelen voor werkgevers zijn: efficiënter werken, minder reiskosten, minder kantoorruimte, minder administratieve rompslomp en tevredener medewerkers. Bovendien dragen we zo allemaal bij aan een beter milieu en vermindering van files. De kwaliteit en prijs van telecom en internet faciliteiten is bij het nieuwe werken cruciaal. Maar daarvoor ben je bij Tritel aan het juiste adres.

Hollywood in de ban van Social Network

In oktober 2010 gaat de film ‘The Social Network’ over de oprichters van Facebook in première. De film is geregisseerd door David Fincher (The Game, Se7en) en gebaseerd op het boek ‘The accidental billionaires’ van Ben Mezrich. Wie droomt er niet van dat een simpel idee uitgroeit tot een wereldwijde hype? Bekijk de trailer.

Glasvezel Actie – geen aansluitkosten

Tritel heeft samen met KPN bijna 70.000 postcodes geselecteerd waar tegen extra aantrekkelijke tarieven glasvezel kan worden aangeboden. Voordeel van deze promotie is dat je zonder investeringen kunt profiteren van de snelheid van glasvezel. Weten of je in aanmerking komt voor dit speciale aanbod? Vul dan uw naam, adresgegevens en telefoonnummer in »

iPhone 4 – gratis bij Telfort of Vodafone abonnement

Indien u een Telfort zakelijk abonnement inclusief onderling bellen, Surf & Mail en 500 minuten (betalen per seconde!) bestelt, ontvangt u tot en met 31 oktober 2010 een gratis iPhone 4 (16 GB). Indien u een Vodafone Inbusiness abonnement bestelt inclusief Mobiel Online en u bent een “veelbeller” dan ontvangt u ook tot en met 31 oktober 2010deze gratis i-phone4. Tritel levert de iPhone uiteraard SIM-lock vrij! Wilt u informatie hebben over iPhone 4 mogelijkheden? Bel nu dan met 072-7112711. Lees elders in deze nieuwsbrief de mening van Tritel-expert Dennis Linnert over de iPhone 4.

Tritel-expert Dennis Linnert over de iPhone 4

Voordat ik de iPhone 4 kreeg, had ik al de iPhone 3G: mijn eerste echte smartphone die al ruimschoots aan zijn verwachtingen voldeed. Het enige aandachtspuntje was de zwakke batterij. Bij de iPhone 4 hoopte ik dan ook op een betere. Toen de specificaties naar buiten kwamen was ik behoorlijk onder de indruk. Ik moest en zou de nieuwe iPhone 4 hebben! Inmiddels heb ik hem alweer ruim twee maanden en ik kan niet anders zeggen dan: TOP!

De antenne… en andere techniek

Hij ziet er strak uit, is wat hoekiger dan de iPhone 3G/3GS, maar ligt daardoor beter in de hand. Ik heb hem nog niet kunnen betrappen op een minpunt; enkel het bekende antenne-issue is wat jammer [ontvangst valt weg bij contact tussen binnenste en buitenste ring van de antenne; red]. Maar met het gratis hoesje is het probleem verholpen. De iPhone 4 is snel, de batterij gaat lang mee en het beeldscherm is echt schitterend! Apple heeft de lat voor de smartphone-fabrikanten weer een stuk hoger gelegd. De werking van het toestel is zo simpel, mijn zoontje van 3 (en dit is geen grap) weet er raad mee. Alle icoontjes wijzen voor zich en de onderdelen die je zoekt zijn te vinden op de logische plekken. De optie om nu ook te filmen met de iPhone is een leuke bijkomstigheid, maar wat ik echt een vooruitgang vind is de 5 Megapixel camera met flitser. Dit was bij de iPhone 3G een 2 Megapixel camera zonder flitser. Ook zit er een tweede camera aan de voorzijde van het toestel om te video-bellen (Facetime). Dit werkt super wanneer beller en ontvanger beide verbonden zijn via WiFi, maar ook via 3G gaat het aardig goed.

Navigeren vanuit je contacten en meer handige apps

Ik ben een nieuws-freak. De iPhone 4 voorziet mij daarin goed. In de app-store staan apps van diverse nieuwsbronnen. Ook is er een app met een overzicht van Nederlandse kranten. Het meest gebruik ik apps van De Telegraaf, NU.nl, NOS-teletekst en NOS-nieuws. En Buienradar voor het weer, actueler kan niet. Privé maak ik onder andere gebruik van de populaire apps Hyves , Twitter en Facebook. Sinds kort is ook bankieren via de iPhone 4 mogelijk. Saldo opvragen, betalingen doen, het kan allemaal onderweg. Ik heb er navigatie van Navigon op staan. Het mooie daarvan is dat je vanuit de contacten kan navigeren. Je klikt een contact aan en klikt vervolgens “start navigatie”. Geweldig! Ik kan meerdere e-mailadressen laten binnenkomen, ook mijn mijn huis-tuin-en-keuken-adres. Hij werkt veilloos met Microsoft Exchange, Google G-mail, Hotmail, en IMAP/POP-accounts. Daarnaast maken wij bij Tritel gebruik van een CRM-pakket waar ik middels een app op mijn iPhone 4 overal ter wereld bij kan. Natuurlijk is een iPod ingebouwd, lekker onderweg of tijdens het sporten je eigen muziek luisteren. De app Radio bevat de meest populaire zenders van Nederland. Al met al biedt de iPhone 4 een compleet plaatje, zowel privé als zakelijk.

De mobiele telefoon van Laurens, eigenaar/directeur van Powerinternet BV

Hallo Laurens, welke mobiel gebruik je?
Blackberry bold 9700

Waarom heb je voor dit type gekozen?

Ik heb al heel veel telefoons versleten, maar dit is eindelijk een stabiel toestel dat nooit vastloopt, omdat hij niet op Windows draait.

Bellen, sms en e-mail en internet?

E-mail en internet bijna niet. Alleen op vakantie als er niks in de buurt is, maar eigenlijk vind ik het daarvoor te klein en te traag. E-mail vind ik onhandig omdat je ook thuis of op kantoor even je mail leest en op een gegeven moment weet je niet meer waar welk bestand is gedownload.

Twitter je?

Nee, lekker belangrijk

Gebruik je hem ook voor multimedia zoals muziek en podcast?

Ja, met name voor muziek. Ik gebruik thuis Bose Sound Doc 10 waarmee je door middel van blue tooth je eigen nummers kunt luisteren.

Sinds wanneer heb je een mobiel?

Daar moet ik over nadenken, zal ergens in 1995 geweest zijn. Een Nokia. Ik heb me er lang tegen verzet, omdat ik het alleen maar interessant gedoe vond. Toen ik eindelijk een mobiel had nam ik me voor er niet zo bijdehand mee op straat te gaan lopen bellen. Voor je het weet zit ‘ie nu tegen je oor geplakt en kom je er niet meer vanaf.

Hoeveel mobieltjes heb je al versleten en hoezo?

Zeker 30 en dan rond ik naar beneden af. Het was het allemaal net niet en doordat we een business account hadden met 20 nummers was er altijd wel een abonnement dat ik kon verlengen met een nieuw toestel erbij. Ik zocht naar de perfecte mobiel die niet vastliep en houd ook wel van nieuwe, leuke modellen.
Ben je altijd bereikbaar, ook ’s nachts en op vakantie?
Ja, hij staat altijd aan, maar tijdens vergaderingen wel op stil.

Wat betekent je mobiel voor je?

Dubbel, aan de ene kant is het je vriend en aan de andere kant je vijand. Hij brengt goed nieuws en slecht nieuws, maar dat heeft ook te maken met mijn persoonlijke situatie. Over het algemeen vind ik het ongelooflijk handig. Ook als je even niks te doen hebt is het een toegevoegde waarde. Je kunt even muziek luisteren of een spelletje spelen.

Gebruik je een standaard ringtoon of iets anders? waarom deze toon?

Ik ga niet speciaal een ringtone downloaden, dat vind ik een beetje kinderachtig. Ik loop wel door de ringtones die op mijn telefoon staan en kies degene die mij aanspreekt. Dat is nu de ouderwetse en beschaafde ‘ring ring’ met een digitale ondertoon.

Stel dat je accu om 12.00 leeg raakt..hoe reageer je?

Ik zorg ervoor dat ie niet leeg raakt. Punt. Als ik thuis kom zet ik hem meteen in de oplader. 

Mis je nog iets aan jouw mobiel / wat zou voor jou nog de ideale toevoeging zijn?

Dat het ook een afstandbediening voor de tv is. Die ben ik namelijk wel eens kwijt. En omdat ik rook zou het ook handig zijn als er een aansteker in zit.

Heeft je mobiel je wel eens gered uit een noodsituatie?

Nog niet meegemaakt, maar er zijn vast al heel wat mensenlevens gered dankzij een mobiele telefoon.
 

Powerinternet is gespecialiseerd in webmarketing en verzorgt professionele Google Adwords campagnes. Klanten (ook uw klanten!) gaan steeds vaker op zoek naar goedkopere aanbiedingen via Google. De tijd van ‘klantentrouw’ ligt ver achter ons. www.powerinternet.nl

Politieke Twitter top 10

Sinds de verkiezingen afgelopen mei wordt Twitter steeds populairder onder onze politici. Hun aantal followers groeit met de dag. Welke prominent is het populairst en wie volgen zij zelf? Hieronder een top 10.

10 Emile Roemer (SP) met 1.228 followers. Hij volgt zelf 48 partijgenoten en mede lijsttrekkers.
9 Kees van der Staaij (SGP) 4.165 followers en 124 following waaronder Rita Verdonk.
8 Marianne Thieme (PvdD) 7.707 followers en 126 following waaronder natuurlijk veel dierenvrienden, maar ook dj’s Armin van Buren en Tiësto.
7 André Rouvoet (CU) 13.975 followers en volgt zelf 178 twitteraars waaronder koningin Rania van Jordanië en Lingo’s Lucille Werner.
6 Mark Rutte (VVD) is bescheiden voor een premier met 14.737 followers. Volgt er zelf 6 politiek georiënteerd. Opvallend is dat hij de anderen in dit lijstje niet volgt. De rest doet dit wel.
5 Job Cohen (PvdA) groeit gestaag naar 17.328 followers en volgt zelf 18 partijgenoten.
4 Geert Wilders nadert de top 3 met 46.292 followers. Volgt zelf niemand.
3 Maxime Verhagen (CDA) heeft tijdens de formatie onderhandelingen een Twitterverbod, maar desondanks 48.652 followers. Onder degenen die hij zelf volgt actrice Victoria Koblenko.
2 Alexander Pechtold wilde dat de verkiezingsuitslag overeenkwam met deze Twitter top 10. Met 59.222 followers op de tweede plaats. Zelf volgt hij de tweets van Peter van der Vorst en 81 andere twitteraars.
1 Soeverein aan kop Femke Halsema. Met 89.851 followers en 557 followed een ware Twitter-junkie. Naast collega-politici (maar dan ook allemaal), journalisten en maatschappelijke organisaties volgt Femke ook heel veel (inter)nationale sterren waaronder Nick & Simon, Mabel van Oranje, Henkjan Smits, Lady Gaga en Dirk Scheringa.

VoIP bellen op mobiel, SIP is de nieuwe standaard

Bellen met je mobiel via UMTS of WiFi is bezig met een opvallende opmars. De oorzaak hiervan ligt bij SIP; een taal voor VoIP bellen en de wereldwijde nieuwe standaard voor telefonie. SIP volgt ISDN in hoog tempo op. De wat betere toestellen zoals HTC legend, Nokia E serie en iPhone beschikken over een zogenaamde SIP-client. Ook kan met software zoals Fring met SIP worden gebeld, waarbij met 3G ook videobellen mogelijk is, maar dan moet het toestel wel beschikken over een front camera.

Kosten besparen met SIP

Als u op reis bent en beschikt over een goede en snelle data verbinding over WiFi of 3G bespaart u tot wel 99% op mobiele gesprekskosten. Vanuit China bijvoorbeeld betaalt u meestal €1,30 per minuut; met Tritel betaald u over SIP slechts €0,0168. Een ander voordeel is dat u met 1 toestel zowel binnen als buiten het kantoor bereikbaar bent en zelf kunt bellen op het nummer van de zaak.


Dat is er 1 van Tritel

Zoals je wellicht is opgevallen heeft ons logo een facelift ondergaan. In het verlengde daarvan hebben wij onze field engineers in Tritel bedrijfskleding gestoken. Wel zo herkenbaar. Ook hebben wij de bestickering op onze bedrijfsauto´s aangepast.

Naar Boven »

Nieuwsbrief 04