NetFlow monitoring

Indien u een datalijn en/of dedicated spraaklijn bij Tritel afneemt, kunt u volledig inzicht krijgen in uw dataverkeer met NetFlow van SolarWinds. NetFlow is een tool waarmee het inkomende en uitgaande dataverkeer op het netwerk wordt geanalyseerd. 

Standaard monitoring

Zodra u een data- en of spraaklijn bij Tritel afneemt, plaatsen wij onze routers bij u op locatie en worden alle routers in ons NOC (Network Operating Center) gehangen. Standaard monitort Tritel alle lijnen op basis van ping, waardoor we kunnen zien of de routers en de lijnen goed werken. Daarnaast kunnen we het verkeer meten dat over het netwerk gaat. Op deze manier houden wij controle over het netwerk en zijn wij in staat onze klanten zo goed mogelijk te ontzorgen met hun verbinding. 

NetFlow

NetFlow is een tool die zowel op DSL als glasvezel lijnen gebruikt kan worden bovenop de standaard monitoring. NetFlow gaat dieper in op het inkomende en uitgaande verkeer dat over het netwerk loopt. Van ieder pakketje data dat over het netwerk gaat worden de eerste 180 bytes opgeslagen, waardoor de datastroom geanalyseerd kan worden. Zo’n datastroom ziet er normaal gesproken heel vloeiend uit. Indien dit niet het geval is geeft NetFlow de mogelijkheid hier dieper op in te zoomen en te onderzoeken wat er op de lijn gebeurd. 

NetFlow geeft inzicht in de volgende gegevens:

 Type verkeer (top 5): http, ftp, https, smtp etc.
 Type protocols (top 5): TCP, UDP, IP
 Meest bezochte domeinen (top 5)
 Client die het meeste verkeer genereert (top 5)*

* Alleen inzichtelijk in het geval van een private subnet

Netflow screenshot Tritel

De monitoring tool van NetFlow wordt door Tritel gebruikt om klanten te ontzorgen en lijnen te monitoren. Daarnaast is NetFlow ook beschikbaar voor klanten die meer inzicht willen in wat er op hun eigen netwerk gebeurd. 

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de mogelijkheden van NetFlow? Neem dan contact met ons op via 072 – 711 2 711 of mail naar info@tritel.nl

Offerte aanvraag
Offerte aanvraag