Bel ons

Wat is Hosted VoIP?

Hosted telefonie, hosted voice, voip centrale zijn allemaal termen die worden gebruikt voor dezelfde dienst: telefonie uit de cloud via IP. VoIP of ‘Voice over IP’ is een technologie dat Internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Telefonie is op deze manier mogelijk op datanetwerken zoals het Internet.

Telefonie en data over één IP-lijn

Traditioneel is de infrastructuur voor telefonie- en dataverkeer gescheiden. Telefonie gaat via een analoge lijn en data via bijvoorbeeld een ISDN-2 verbinding. Met VoIP en een breedband verbinding is het echter mogelijk om zowel data als spraak over één IP-lijn te transporteren. Dit maakt analoge lijnen en ISDN2-verbindingen overbodig. Groot voordeel is dat een intern telefoonnummer gekoppeld kan worden aan een IP-adres, waardoor bijvoorbeeld een telewerker ook thuis via dat telefoonnummer bereikbaar is. 

Schematische weergave voip centrale want wat is hosted voip?

ontvang de gratis VoIp tips van Tritel

Voordelen Hosted VoIP

diensten van tritelMeer gesprekken mogelijk met Hosted VoIP

Het aantal gesprekken dat tegelijkertijd plaats kan vinden is met VoIP nagenoeg onbeperkt. Daarmee zal uw telefonieomgeving nooit de beperkende factor zijn voor uw bedrijfsgroei.

diensten van tritelHosted VoIP is niet aan locaties verbonden

Werkt u drie maanden in een ander pand? Of gaat u verhuizen? Met VoIP is dat geen enkel probleem. Een VoIP account is gekoppeld aan een toestel of aan een VoIP bedrijfscentrale, niet aan een geografische locatie. Dit maakt verhuizen zeer eenvoudig en aanzienlijk voordeliger.

diensten van tritelHosted VoIP is flexibel

Een telefoontoestel kan aan iedere locatie in het netwerk gekoppeld worden. Werken in een andere ruimte is geen probleem. U bent gewoon op hetzelfde nummer bereikbaar. Dit maakt VoIP zeer geschikt voor flexibel werken.

diensten van tritelMinder kabels en één netwerk

Hosted VoIP gebruikt de bekabeling van het computernetwerk. Kabels trekken voor een telefoonverbinding is verleden tijd. Daarbij hoeft u geen twee netwerken te onderhouden.

diensten van tritelBellen met Hosted VoIP is goedkoper

Hosted VoIP gebruikers bellen onderling gratis. Daarbij maakt het niet uit bij welke vestiging een medewerker werkzaam is. Indien een bedrijf meerdere vestigingen of vestigingen in het buitenland heeft is de maandelijkse besparing op de gesprekskosten aanzienlijk.
Offerte aanvraag
Offerte aanvraag

scroll