Bel ons

Wat is een VoIP telefoon

Een VoIP telefoon of IP telefoon is een telefoon waarmee je kunt bellen binnen een Hosted VoIP omgeving. Er zijn veel verschillende soorten VoIP telefoons op de markt. De een wat uitgebreider dan de ander. Bel je niet zo vaak dan voldoet een simpel toestel. Voor receptionisten is het handig om juist een toestel te hebben met meer mogelijkheden zoals een extensie waarop de beschikbaarheid van collega’s te zien is.

Alle toestellen beschikken over dezelfde standaardopties zoals het kunnen doorverbinden, in wacht kunnen zetten of de mogelijkheid het toestel op niet storen te zetten.

Wat is Hosted VoIP
Hosted VoIP (Voice over IP) is de techniek die het bellen mogelijk maakt. Wanneer je door de telefoon praat, wordt steeds een klein deel van het gesprek verpakt in zogenoemde ‘spraakpakketjes’. Deze pakketjes worden van de zender via een Internet Protocol-lijn verstuurd naar de ontvanger. Dit is dezelfde lijn als waar het internet ook over gaat. Het toestel van de ontvanger zet dit pakketje om naar geluid. De ontvanger kan je nu verstaan. Als de ontvanger weer terugpraat naar de zender, heb je een gesprek.

Functionaliteiten
Met Hosted VoIP krijg je toegang tot verschillende functionaliteiten waaronder de mogelijkheid om gebruiken te maken van een telefooncentrale. Maar je kan ook je mobiele telefonie integreren met de vaste lijn, je CRM-systeem koppelen aan de telefooncentrale en je kan inkomende gesprekken beheren en distribueren. Maar er is nog veel meer mogelijk.

We hebben hier alle functionaliteiten voor je op een rij gezet.

Verschillende soorten VoIP telefoons
Er zijn veel verschillende soorten merken VoIP telefoons op de markt; Polycom, PanasonicYealink, Cisco, Grandstream, Aastra en meer. De verschillende soorten toestellen zijn onder te verdelen in vaste, draadloze en vergadertoestellen.

Vaste toestellen
Een vast toestel is het meest gebruikelijk. Wij gebruiken zelf Yealink toestellen en plaatsen deze toestellen dan ook vaak bij klanten. Afhankelijk van je wensen, kan je kiezen voor een eenvoudig toestel of voor een toestel met meer opties. Een eenvoudig toestel zoals de Yealink T41P biedt de mogelijkheid om drie gelijktijdige gesprekken te voeren terwijl dit met andere toestellen kan tot wel 16 gelijktijdige gesprekken. Met een uitgebreid toestel zoals de Yealink SIP T49G is er zelfs een mogelijk om gebruik te maken van Full-HD videotelefoon.

VoIP Telefoon Yealink T41PVoIP telefoon Yealink T49Draadloze toestellen
Voor organisaties waarbij werknemers niet achter een bureau zitten, kan er ook gebruik worden gemaakt van een looptoestel. Deze toestellen zijn ook bekend als DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) telefoons. Een looptoestel wordt geleverd met een basisstation met vaak maar een looptoestel. Het is mogelijk om meer looptoestellen aan een basisstation te koppelen.


 
Vergadertoestellen
Voor in kleine en middelgrote conferentiezalen is een vergadertoestel ideaal. Het toestel kan in het midden van een ruimte gezet worden. In het toestel zitten meerdere microfoontjes verwerkt waardoor iedereen in de ruimte door de andere partij goed te verstaan is. Doordat er ook luidsprekers in zitten die gericht staan naar alle kanten, kan je ook de andere partij goed verstaan, ongeacht of je nu voor, achter of aan de zijkant van het toestel zit.

Handig om te weten; de meeste toestellen maken gebruik van Power over Ethernet. Hiermee krijgt het toestel stroom via dezelfde kabel waarover de spraakberichten gaan. Scheelt je weer een extra (overbodig) kabeltje.

Yealink VoIP telefoon HeadsetHeadsets
Met behulp van een headset kan je gemakkelijk telefoneren zonder dat je constant de telefoon vast hoeft te houden. Met een headset houd je je handen vrij en ben je beter te verstaan. Ook ben je met een headset mobieler doordat je tot wel 120 meter kunt lopen vanaf het laadstation. Dit handige verlengstuk wordt veel gebruikt op kantoren en is ideaal voor callcenter medewerkers wie de hele dag aan de telefoon zitten.


Expansie module
Verbind je vaak de telefoon door? Dan is het fijn om te weten of degene naar wie je iemand doorverbindt, wel beschikbaar is. Een expansie module is een verlengstuk van het toestel waarop je meer namen en telefoonnummers kunt voorprogrammeren. Op veel toestellen kan je maar een paar nummers voorprogrammeren. Is je organisatie groter dan zes personen dan kan je ervoor kiezen om een expansie module aan je toestel toe te voegen. 

Offerte aanvraag
Offerte aanvraag
‚Äúklantbeoordeling_tritel‚ÄĚ

scroll