Hoe ziet een online werkplek eruit?

online werkplek

Flexwerken, Online Desktop, Bureaublad Online, Cloud Werken, Cloud Computing, Online Werkplek en Het Nieuwe Werken. Allemaal prachtige termen voor min of meer hetzelfde, maar wat heeft u er aan en wat houdt het eigenlijk in? Waar het simpel gezegd op neer komt is dat u vanaf een willekeurige werkplek, waar ook ter wereld, verbinding kunt maken met een server waar uw eigen online bureaublad met uw documenten, software applicaties en gegevens op staan. Gebruikers zijn niet meer computer gebonden, want de online werkplek is te benaderen via elk soort device met een internetverbinding. 

Veilig en efficiënt  

Met online werken nemen de servers de rol van uw bestaande, klassieke pc’s en netwerk over. Waar u zich ook bevindt, over een beveiligde verbinding heeft u altijd en overal toegang tot uw online bureaublad met uw eigen programma’s en gegevens. Deze staan op een afgeschermd, alleen voor u toegankelijk deel van de server in een modern, zeer goed beveiligd datacenter. Met online werken maakt uw organisatie gebruik van de snelheid en capaciteit van deze server, terwijl op uw bureau slechts een eenvoudige, energiezuinige en geluidloze mini-pc staat.

Volledig naar uw wensen en behoeften

De online werkplek kan volledig worden ingericht naar bedrijfsspecifieke eisen, wensen en behoeften. U kunt dus gewoon gebruik maken van de software die u gewend bent, ook als u gebruik maakt van specifieke bedrijfssoftware.  Voor het inrichten van de online werkplek wordt er onderscheid gemaakt tussen diverse varianten cloud platforms:

Shared Cloud 
Een modern, onderhoudsvrij en kostenefficiënte werkomgeving waarbij de servernetwerkstructuur, capaciteit, opslagruimte en software wordt gedeeld met andere cloud gebruikers.
Hybrid Cloud 
Een combinatie van Shared en Private Cloud, waarbij de voorkant van de oplossing volledig naar bedrijfsspecifieke eisen, wensen en behoeften kan worden ingericht.
Private Cloud
De mogelijkheden van Private Cloud zijn vrijwel onbeperkt. Zowel de voorkant als de achtergrond omgeving worden volledig naar bedrijfsspecifieke eisen, wensen en behoefte ingerichten onderhouden.

Klik hier voor uitgebreide informatie over de verschillen tussen deze vormen van cloud computing. 

Schaalbaar en kostenbesparend

Online werken is bijzonder schaalbaar en goedkoper in beheer en aanschaf. U hoeft niet te investeren in servers en licenties en zorgen om beheer en onderhoud zijn verleden tijd. Tritel neemt dit voor u uit handen en zorgt ervoor dat u alleen de software die u nodig heeft en welke u daadwerkelijk gebruikt op uw pc staat. Online werken zorgt voor vaste lage kosten per gebruiker en een goede schaalbaarheid. 

Online werken 2.0

Online werken 2.0, oftewel de Online Werkplek Citrix, is een uitgebreidere versie van de standaard Online Werkplek. Naast alle voordelen die online werken met zich meebrengt beschikt u door de inzet van Citrix over extra functionaliteiten. U bent in staat beeldbewerking en grafische software te gebruiken en u heeft de mogelijkheid om video’s af te spelen in de Cloud. Deze snelle en stabiele cloud oplossing resulteert in een optimale gebruikerservaring.  


Bekijk meer video’s van Tritel »

Wilt u meer weten over werkplek online en wat Tritel daarin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op, wij vertellen u er graag meer over.

Offerte aanvraag
Offerte aanvraag