Cloud Computing… Wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld?

cloud computing - werken in de cloud

Overal ziet u het, hoort u het en leest u het. We gaan in de cloud werken, we werken in de cloud en de cloud is de toekomst. Maar wat is cloud computing nu precies?

Cloud computing is simpelweg het leveren van services (zoals opslag, servers, software, netwerkfuncties etc.) via het internet, oftewel de cloud. Een cloud server is dan ook niets meer of minder dan een server die aan het internet hangt waarop gebruikers kunnen inloggen op afstand. Met cloud computing heeft u vanaf iedere locatie en vanaf elk apparaat (smartphone, tablet of pc) toegang tot uw bedrijfsgegevens via uw persoonlijke online bureaublad. 

 

Voordelen van Cloud Computing

Altijd & overal werken
Of u nog op kantoor, thuis of onderweg wilt werken, met cloud computing heeft u altijd en overal toegang tot uw eigen online bureaublad. Hierdoor is flexwerken nog nooit zo makkelijk geweest.

20% tot 30% besparen op uw ICT kosten
Harde schijven en servers kunnen de deur uit, want voor cloud computing volstaat slechts een internetverbinding. Daarnaast wordt er flink bespaard op software licenties en ondersteunend IT-personeel en zijn grote investeringen niet nodig.

Totaaloplossing voor iedere werknemer

Cloud computing is een totaaloplossing voor iedere werknemer inclusief licenties voor Windows en Microsoft Office en de mogelijkheid om eigen applicaties te integreren. Daarnaast is ook de ICT servicedesk inbegrepen in de dienstverlening en zorgen wij ervoor dat uw software altijd up-to-date is. 

Schaalbaar en flexibel 
Cloud computing is volledig aan te passen aan de wensen en behoeften van uw organisatie. Werkplekken zijn zeer eenvoudig en snel uit te breiden en per maand opzegbaar. U betaalt altijd een vast bedrag per gebruiker per maand.
 
Betrouwbaar en beveiligd
U bent verzekerd van meer continuïteit door het robuuste en dubbeluitgevoerde platform. Ons datacenter zeer goed beveiligd  en voorzien van uitgebreide brand, stroom en antidiefstal voorzieningen. 
 
Al uw gegevens veilig in de cloud
Mocht uw computer vastlopen of verloren gaan in een brand, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over uw bestanden. Al uw gegevens staan namelijk veilig in de cloud. Daarnaast is ook een tekort aan opslagruimte verleden tijd, omdat de servers zo groot zijn dat ze nagenoeg niet vol kunnen raken. 

cloud computing - werken in de cloud

Typen Cloud Computing

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de Publieke Cloud en de Zakelijke Cloud. De Publieke Cloud is open en dus minder veilig. De Zakelijke Cloud is daarentegen gesloten, zodat uw bedrijfsgegevens altijd veilig worden bewaard. Daarnaast staan onze datacenters in Nederland waardoor ze niet onder de Amerikaanse wetgeving (Patriot Act) vallen. 

Binnen de Zakelijke Cloud wordt er onderscheid gemaakt in drie varianten: Shared Cloud, Hybrid Cloud en Private Cloud.

Lees meer 

 

cloud computing - werken in de cloud

Cloud diensten

Tritel levert en ondersteund de volgende cloud diensten:

Online werkplek
Online werkplek Citrix
Hosted Exchange
Hosted SharePoint
Hosted VPS (Virtual Private Server)
Online Back-up
Online E-mail protection

 Lees meer over onze cloud diensten

Interesse in onze diensten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek.
 

Waarom Cloud Computing van Tritel

spraakwolkPersoonlijke aandacht en korte communicatielijnen Bij Tritel heeft u één aanspreekpunt. U kunt bij uw persoonlijke accountmanager altijd terecht met vragen en/of problemen. Door de korte communicatielijnen  kunnen vragen eenvoudig en snel worden beantwoord en aanpassingen snel worden doorgevoerd. 
service iconSuperieure service & support Een goede service richting de klant is voor Tritel het uitgangspunt voor iedere dienst. Gedurende het implementatie proces beschikt u over een eigen dedicated projectmanager die het project begeleid. Maakt u eenmaal gebruik van één van de Tritel diensten dan kunt u rekenen op de beste support denkbaar. 
lightbulbInnovatief & specialist Als pionier begonnen en inmiddels uitgegroeid tot specialist met ruim 11 jaar aan kennis en ervaring. Dit heeft geresulteerd in vele tevreden klanten verspreid door heel Nederland die onze dienstverlening gemiddeld met een 9 beoordelen.
betrouwbare partnerBetrouwbare partner Tritel hecht grote waarde aan het principe ‘afspraak is afspraak’, zodat u weet waar u aan toe bent. Ook in technisch opzicht is betrouwbaarheid zeer belangrijk. Tritel kiest er hierom voor om alleen samen te werken met gerenommeerde partners die dezelfde kwaliteitseisen stellen aan hun producten als Tritel.
Office 365 Back-up

Office 365 Back-up: 7 Dingen die je moet weten – Een van de redenen om een back-up te maken van Office 365  is om de bedrijfscon… Lees verder

Wat is een online werkplek

Wat is een Online Werkplek? – Productief werken vanaf elk apparaat op elke locatie, klinkt onmogelijk, of … Lees verder

Office 365 Back Up 7 dingen die je moet weten

Office 365 Back-up: 7 Dingen die je moet weten – Als je met je kantoor verhuist en je je spullen moet inpakken. Dan kun je ervoor kiezen om… Lees verder

Vijf redenen om over te stappen naar Hosted VoIP

7 Skype for Business tips en trics voor geweldige vergaderingen – Skype for Business is de zakelijke boodschap en vergaderoplossing van Microsoft. Je kunt… Lees verder