Callcenter Dashboard: volg de prestaties van je team!

Met een callcenter dashboard kun je de prestaties van je team te volgen. Met deze handige tool heb jij de controle over wat er gebeurt! Een lange wachtrij? Voeg snel agents toe! Heb je targets? In een oogopslag zie je of jullie die gaan halen. In dit artikel leggen we je uit hoe jij het maximale uit je telefooncentrale kunt halen door middel van een callcenter dashboard / wallboard.

Screenshot Unity Callcenter Dashboard Wallboard

Wat is een Callcenter Dashboard/Wallboard

Een callcenter dashboard (ook wel een wallboard genoemd) is een dynamisch overzicht met informatie over de inkomende en uitgaande gesprekken. Zo’n dashboard is gekoppeld aan je telefooncentrale en geeft de teamleader, maar ook zeker de callcentermedewerkers, inzicht in de bel- en wachttijden van dat moment en gedurende dag. Het dashboard wordt getoond op een beeldscherm en hangt vaak op een plek die voor iedereen goed zichtbaar is.

Voor wie is een callcenter dashboard geschikt

Eigenlijk voor alle afdelingen die inkomende gesprekken beantwoorden en/of uitgaande gesprekken maken is een callcenter dashboard geschikt. Een supportafdeling is hier een voorbeeld van. Maar we zien ook dat o.a. recruitmentbureaus hier gebruik van maken.

Het doel van deze afdelingen is vaak het klantcontact te onderhouden en/of te verbeteren. Je wilt niet dat je klanten lang moeten wachten voordat ze een medewerker aan de telefoon hebben. Merk je dat klanten te lang in de wachtrij staan? Dan kan je op tijd actie ondernemen door meer medewerkers (agents) aan het callcenter toe te voegen.

Meerdere afdelingen

Zijn er meerdere afdelingen of groepen mensen die je wilt monitoren? Een dashboard is volledig te personaliseren naar eigen wens. Je kunt er een voor iedereen instellen maar ook meerdere voor groepen werknemers.

Voordelen

 • Real-time inzicht in de belgegevens
 • Overzicht over een gehele telefooncentrale
 • Visuele weergave van inkomende en uitgaande gesprekken
 • Dashboard is volledig te personaliseren
 • Mogelijkheid dashboard per afdeling, groepen gebruikers of platformen in te delen

Welke gegevens kun je op een dashboard terugvinden?

 • Aantal inkomende gesprekken
 • Aantal beschikbare agents (callcenter medewerkers)
 • Hoeveelheid klanten in de wacht
 • De gemiddelde wachttijd
 • De langste wachttijd
 • Aantal aangenomen gesprekken
 • Aantal uitgaande gesprekken

Bij ieder telefonieplatform dat we leveren, kun je gebruik maken van een callcenter dashboard / wallboard! Neem je al Hosted VoIP bij ons af en wil je ook een dashboard? Neem dan contact op met je accountmanager. Het enige dat je nodig hebt is een computer en een beeldscherm. Dit kan een tv zijn maar ook een computermonitor of beamer.

Probeer Hosted VoIP gratis uit

Met een Hosted VoIP centrale maak je gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van zakelijke telefonie. Ben je benieuwd hoe het nu precies werkt en of het iets voor jouw organisatie is? Probeer Hosted VoIP gratis uit.

Heb je vragen over de callcenter dashboard of zou je iets meer informatie willen hebben? Bel ons dan even op via 072 711 2 711. Maar je kunt natuurlijk ook een mail sturen naar info@tritel.nl.

Interessante links

 • De vergeten functies van Hosted VoIP

Dit zijn de vergeten functies van Hosted VoIP

Als je aan Hosted VoIP denkt, denk je waarschijnlijk direct aan telefonie. En dat klopt. Zakelijke telefonie waarbij de telefooncentrale in de cloud staat. Ideaal want je hebt geen grote apparaten op kantoor staan en [...]

 • Zo stel jij je Voicemail in op je vaste telefoon

Voicemail op je vaste telefoon: zo stel je het in

Altijd maar bereikbaar zijn is onmogelijk. Net dat telefoontje wanneer je niet op je plek zit of wanneer je in een belangrijke vergadering zit. Je vaste toestel staat op je bureau en neem je niet [...]

 • Tritel Nieuw WhatsApp for Business

Zakelijke chatdienst WhatsApp for Business

Met WhatsApp for Business is het nu nog gemakkelijker om contact te hebben met je klanten. Je hebt hiermee de meest gebruikte particuliere chatdienst tot je beschikking, speciaal voor zakelijk gebruik! Ten opzichte van de [...]

 • Tritel Automatiseer werkprocessen - CRM Integratie

5 redenen om VoIP & CRM met elkaar te integreren

Customer Relationship Management (CRM) platforms vormen een belangrijk middel voor bedrijven om contacten met (potentiële) klanten in de gaten te houden. met CRM integreren is het mogelijk om derde partijen, zoals: VoIP-providers, aan je CRM-account [...]

 • Belgegevens opvragen

Belgegevens opvragen. Hoe doe ik dit?

Een maandelijks terugkerende kostenpost is telefonie. Of dit nu zakelijke vaste telefonie is of zakelijke mobiele telefonie, als je belt, worden er belgegevens opgeslagen. Maar waar betaal je nu precies voor? Je kunt heel eenvoudig [...]