Bellen met Skype voor bedrijven

Skype for Business (S4B) biedt zelfs de kleinste bedrijven een betaalbare manier om te bellen en om teams te beheren. Met S4B maakt het niet meer uit waar je bent. Microsoft heeft deze flexibele en gebruiksvriendelijke dienst voor video- en audiovergaderingen direct geïntegreerd in de Office 365-suite van producten. De voordelen zijn uitstekend – nu kun je met één klik vrij communiceren via chatberichten, audio, video en e-mail op één plaats. Je hoeft niet meerdere applicaties te beheren; alles wat je nodig hebt staat onder één paraplu. In dit artikel wordt ingegaan op een aantal voordelen van het gebruik van Skype for Business.

Skype voor bedrijven

Een van de eerste voordelen van Skype for Business is dat het helpt om het bedrag dat een bedrijf aan telefoonrekeningen uitgeeft te beperken. Dit is vooral handig voor starters of kleine bedrijven die een kleinere marge hebben – maar elke onderneming van elke omvang kan profiteren van telefoongesprekken die via internet worden gegenereerd. Skype heeft ongeveer 30 miljoen gebruikers over de hele wereld die profiteren van dit multifunctionele communicatieprogramma.

Gebruiksvriendelijkheid

Skype for Business is ook zeer gebruiksvriendelijk. Office 365-gebruikers kunnen op allerlei manieren gebruik maken van het platform. Je kunt eenvoudig je Outlook-contacten integreren en dan gewoon over namen zweven en de oproep- of IM-knop selecteren. Zo kun je gemakkelijk je collega’s bellen. Ook kun je jouw status zo instellen dat collega’s direct kunnen zien of je bezig bent. Als je in een vergadering zit en je wilt collega’s betrekken bij een videogesprek, duurt het minder dan een minuut en een paar keer klikken.

Een ander voordeel van Skype for Business is de overdraagbaarheid. Je kunt het gebruiken op bijvoorbeeld je mobiele telefoon of elk ander digitaal apparaat, zolang je maar een Wi-Fi-signaal hebt. Hierdoor kun je altijd en overal werken. Dit is een enorme toevoeging voor het kleine tot middelgrote bedrijf dat de productiviteit wil verbeteren. Organisaties met een verkoopteam op de weg hoeven zich geen zorgen te maken over het in contact blijven.

Vergaderen met Skype voor bedrijven

Skype for Business biedt ook een vergaderfunctie die geschikt is voor duizenden mensen. Of je nou elk kwartaal een eigen versie van een Ted talk wil aanbieden of een wereldwijde training voor verspreide teams, Skype voor bedrijven kan het aan.

Veruit een van de meest gebruikte functies van dit platform is de video vergadering-functie. Het opzetten van een telefoon- of videovergadering is eenvoudig; je kunt overal een spontane vergadering starten. Video vergaderingen is vooral belangrijk om de verbindingen tussen teams die verspreid of onderweg zijn te verbeteren. Je kunt deze vergaderingen in HD opnemen en archiveren. Je kunt deelnemers ook kopiëren naar OneNote en taken of opmerkingen toevoegen. Er is zelfs een whiteboardfunctie waarmee je brainstorm notities kunt vastleggen en aan de deelnemers kunt laten zien.

Microsoft’s Skype for Business is een product op ondernemingsniveau dat nu betaalbaar is voor alle bedrijven. Het biedt een aantal van de beste tools voor het verbeteren van de communicatie met klanten en interne teams, waardoor het de juiste keuze is voor vrijwel elk bedrijf.

Office 365

Met behulp van de clouddienst Office 365 (o.a. Office 365 Business PremiumE3 en het E5 plan) kunnen gebruikers Skype for Business online gebruiken als volwaardige telefooncentrale in de ‘cloud’.  Met the Voice of O365 voeg je PSTN-toegang toe aan Office 365 waardoor je met je bestaande Skype for Business licentie (onderdeel van Office 365) kunt telefoneren zoals je dat met je huidige telefooncentrale of Hosted VoIP telefoniedienst gewend bent.

Wil je meer weten over de Skype for Business in combinatie met Microsoft 365 of Office 365 business premium? Neem dan contact met ons op via 072 – 711 2 711 of info@tritel.nl. Wij vertellen u er graag meer over!