Tritel Automatiseer werkprocessen - CRM Integratie

5 redenen om VoIP & CRM met elkaar te integreren

Customer Relationship Management (CRM) platforms vormen een belangrijk middel voor bedrijven om contacten met (potentiële) klanten in de gaten te houden. met CRM integreren is het mogelijk om derde partijen, zoals: VoIP-providers, aan je CRM-account te koppelen en data tussen de twee platforms uit te wisselen. Maar wat zijn nu precies de zakelijke voordelen van het integreren van je CRM aan VoIP?

Veel cloud-telefoonsystemen bieden integratie met populaire CRM’s aan. Zoals: Salesforce of Zendesk. Deze VoIP – CRM integratie biedt je informatie en analyses met betrekking tot sales, marketing en de klantondersteuning binnen de onderneming. Hieronder geven we een lijst met vijf voordelen die je kan verwachten wanneer je je VoIP-service aan je bestaande CRM-platform koppelt.

 

Plan nu een afspraak in met jouw VoIP-specialist

 

1. Real-time belgegevens

Interactie met klanten levert waardevolle inzichten op. Werknemers in de sales kunnen door gesprekken met potentiële klanten ontdekken wat ze willen, en zo uiteindelijk een deal sluiten. Wanneer je je VoIP met je CRM-pakket gaat integreren, hoeft een medewerker niet meer handmatig alle gegevens in te voeren, zoals tijdstippen of telefoonnummers. Het systeem doet dat dan automatisch.

Als het systeem opnames aanbiedt, is het voor de werknemer zelfs mogelijk om de geluidsbestanden aan het profiel van de klant toe te voegen. Met CRM integreren kun je ook andere gegevens over het gesprek bijhouden. Zoals de telefoon waarmee gebeld wordt, of het een stem- of video-oproep is, en op welk moment de klant belde. Al deze informatie kan gebruikt worden om de ervaring van de klant te verbeteren.

2. Een betere klantervaring

CRM-integraties maken het voor sales medewerkers mogelijk om op de behoeften van de klant te anticiperen. Een goede CRM-integratie brengt een medewerker meteen naar het profiel van een inkomende oproep. Ook creëert het een ondersteuningsticket met informatie over de beller. Dit bespaart de medewerker tijd en zorgt ervoor dat je mederwerkers zich meer op de klant persoonlijk kunnen focussen. Er hoeft immers niet meer gezocht te worden naar: contactgegevens, websitebezoeken, bekeken items en aankopen uit het verleden. Zo heeft de sales medewerker meer achtergrondinformatie en kan hij het gesprek vanuit de juiste invalshoek benaderen. Ook hoeven er op deze manier geen onnodige vragen gesteld te worden.

Voorbeeld automatiseren van werkprocessen:

 

Medewerkers van de klantenservice kunnen CRM-integraties ook gebruiken, bijvoorbeeld om eerdere problemen in één oogopslag door te nemen. Dat leidt tot minder wachttijd, kortere gesprekken en een hogere klanttevredenheid.

3. Closed Loop Analytics

CRM-gegevens zijn essentieel voor marketingafdelingen: ze kunnen er klantgedrag mee analyseren en ze kunnen campagnestrategieën opbouwen. Toegang tot de CRM-rapporten en verkoopgegevens helpt de marketingafdeling om sales medewerkers beter te assisteren bij het sluiten van orders.

Door de gegevens in jouw telefoonsysteem te integreren. Kan de marketingafdeling het effect van verschillende tactieken testen en een beter idee krijgen hoe de klantervaring eruitziet. Zo kun je bijvoorbeeld analyseren of FAQ-pagina’s het aantal telefoontjes over die onderwerpen verminderen. Uiteindelijk leidt CRM-integratie zo tot een hogere tevredenheid bij klanten. Je voert immers die veranderingen door waarvan uit de data blijkt, dat ze door de meerderheid op prijs worden gesteld.

4. Meer efficiëntie

Zoals we onder het eerste punt al noemden, vergroot CRM integreren met VoIP de efficiëntie. Omdat al het opzoek- en invoerwerk van klanteninformatie niet langer nodig is. Zo hoeft een werknemer niet meer naar contactpagina’s te gaan, naar eerdere interacties te vragen en alles handmatig te noteren. Dit soort datamanipulatie leidt af en kost veel tijd. Uiteindelijk vertraagt het daardoor de medewerkers en laat het te veel ruimte voor fouten, wat bij klanten tot negatieve ervaringen kan leiden.

5. Verbeterd management door CRM integratie

VoIP-CRM-integraties kunnen managers beter inzicht geven in iedere individuele gebruiker. Dankzij gegevens als het aantal telefoontjes per dag, de gemiddelde beltijd en de gemiddelde wachttijd. Zo kunnen er verbeteringen doorgevoerd worden met individuele agenten of het team als geheel.

Als één agent  veel tijd kwijt is aan een bepaalde klant, kan de manager een tweede agent aan dat account toevoegen. De lijnen die rond een bepaalde tijd altijd rustig blijken, kan in die periode het aantal agenten worden teruggebracht . Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van hoe CRM-integraties kunnen helpen met het optimaliseren van het personeelsbeleid.

VoIP & CRM integreren: data die je nodig hebt

In deze tijd kan een gebrek aan gegevens je een flinke achterstand op de concurrent opleveren. Waarom dan voor een systeem zonder CRM kiezen wanneer er allerlei CRM-telefoonsystemen te krijgen zijn binnen alle mogelijke prijsklassen?

Natuurlijk garandeert een CRM-integratie geen hogere opbrengsten en klanttevredenheid. Als het goed gebruikt wordt. Dan kan jouw VoIP-telefoonsysteem echter een beslissend verschil maken in de manier waarop je met en naar klanten communiceert!

Plan nu een afspraak in met jouw VoIP-specialist

Wil je iets meer weten over deze integratie? Neem dan contact met ons op door te bellen met 072 – 711 2 711 of een mail te sturen naar info@tritel.nl. Ben je al klant bij ons? Neem dan contact op met je accountmanager. Hij helpt je graag verder!

Interessante links

  • Zo stel jij je Voicemail in op je vaste telefoon

Voicemail op je vaste telefoon: zo stel je het in

Altijd maar bereikbaar zijn is onmogelijk. Net dat telefoontje wanneer je niet op je plek zit of wanneer je in een belangrijke vergadering zit. Je vaste toestel staat op je bureau en neem je niet [...]

  • Tritel Nieuw WhatsApp for Business

Zakelijke chatdienst WhatsApp for Business

Met WhatsApp for Business is het nu nog gemakkelijker om contact te hebben met je klanten. Je hebt hiermee de meest gebruikte particuliere chatdienst tot je beschikking, speciaal voor zakelijk gebruik! Ten opzichte van de [...]